PREDSTAVLJEN KATALOG 1.MEĐUNARODNE GRAFIČKE RADIONICE U VRŠCU

Danas je u Vršcu priređena Promocija kataloga Prve međunarodne grafičke radionice, održane prošle godine u Vršcu i Gudurici, uz učešće umetnika grafičara iz Austrije, Rumunije i Srbije. Svoje uporište ovo Bijenale grafike ima u moćnoj stvaralačkoj biografiji austrijskog umetnika Roberta Hamerštila, rođenog u Vršcu, kojem je posvećen i katalog.

Katalog 1.Međunarodne grafičke radionice, u čast Roberta Hamerštila, svedoči o petodnevnom druženju grafičara, njihovoj umetničkoj i iskustvenoj razmeni, i ostvarenim rezultatima umetničkog rada. Predstavljen je u velikoj sali zgrade Konkordija Gradskog muzeja u Vršcu, koja je krajem oktobra ugostila umetnike iz Austrije, Rumunije i Srbije. Na ovaj način pokrenuto Bijenale grafike daće svoj doprinos i decentralizaciji kulture i umetnosti, istaknuto je i ovom prilikom:

I katalog je, kao i radionica, realizovan uz podršku Ambasade Austrije, Wiener Stadtische osiguranja i Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu, koji ovakve inicijative podržava već duži niz godina.

 

x

Takođe pogledajte

Počinje velika akcija sadnje drveća u Vršcu

Grad Vršac počinje veliku akciju sadnje drveća “Posadi drvo, negujmo ga zajedno”. Ukoliko želite da ...

Facebook