VRŠAC, Sajam zapošljavanja 17 04 2019 godine

Danas je u velikoj sali Gradske uprave grada Vršca Nacionalna služba za zapošljavanje filijala Vršac, u saradnji sa lokalnom samoupravom grada Vršca, održala prezentaciju aktivnih mera zapošljavanja za 2019. godinu, koje se finansiraju iz budžeta Republike.

Na početku prezentacije obratila nam se u ime lokalne samouprave članica veća za zdravstvo i socijalna pitanja Tanja Nikolić. Upoznala nas je sa lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2019. godinu, kao i sa planiranim programima koji treba da se sprovedu u toku 2019. godine. Nakon toga ispred Nacionalne službe za zapošljavanje predstavila nam se direktorka pokrajinske službe za zapošljavanje Snežana Sedlar. Najavila je javne konkurse koji će biti objavljeni od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, kao i novine koje se mogu očekivati povodom tih konkursa.

Prilikom predstavljanja javnih poziva poslodavci su bili u mogućnosti da više čuju o uslovima konkurisanja, načinima realizacije, kao i potrebnoj dokumentaciji za podnošenje zahteva. Ove godine je Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala 12 javnih poziva i konkursa koji se finansiraju iz budžeta Republike, a koji se odnose na kategorije teže zapošljivih lica. Konkursi su otvoreni do 29.11.2019. godine, osim konkursa za davanje subvencija za samozapošljavanje, na koji nezaposlena lica mogu da konkurišu do 22.04.2019. godine, i javnih radova za koje poslodavci mogu da podnesu zahteve do 29.03.2019. godine.

„Posredovanje u zapošljavanju vrši se na osnovu Zakona o zapošljavanju koji kaže da sam poslodavac bira lice koje će zaposliti, a takođe i lice samo bira zaposlenje. Naša uloga je da posredujemo u zapošljavanju. Takođe, bitno je napomenuti da se subvencionisanje poslodavaca ne vezuje za lice koje poslodavac upošljava, već za radno mesto“, istakla je direktorka Nataša Vulić.

NSZ filijala Vršac ima u planu još dve promocije. Jedna je zakazana za 18. 03.2019. godine u 11 časova u Kulturnom obrazovnom centru u Plandištu u saradnji sa lokalnom samoupravom opštine Plandište, a druga je zakazana 19.03.2019. godine u 11 časova u zgradi opštine Bela Crkva, u saradnji sa lokalnom samoupravom opštine Bela Crkva.

Na kraju izlaganja direktorka NSZ Filijala Vršac zahvalila se svim prisutnim poslodavcima i uputila poziv za ućešće na Sajam zapošljavanja koji će se održati 17.04.2019. godine u 11 časova u hotelu „Srbija“ u Vršcu. To je prvi Sajam zapošljavanja ove godine, a u planu je još jedan do kraja godine.

x

Takođe pogledajte

Nenad Baroš GODINA INVESTICIJA I PROBOJA NA TRŽIŠTU

Za zaposlene u Enološkoj stanici Vršac 2019. godina protekla je u skladu je sa očekivanjima. ...

Facebook