GRADONAČELNICA DRAGANA MITROVIĆ U VLADI SRBIJE NA SVEČANOSTI DODELE AUTOMOBILA I RAČUNARA MOBILNIM TIMOVIMA ZA INKLUZIJU ROMA

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) danas je svečano uručila 30 automobila i računara gradovima i opštinama koje imaju formirane mobilne timove za inkluziju Roma, a u cilju podizanja njihovog kapaciteta i adekvatnog funkcionisanja. Vozila i računare donirala je Evropska unija u okviru Programa „Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma”, koji realizuje SKGO, a glavni korisnik je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici lično je uručio gradonačelnici Vršca Dragani Mitrović, ključeve automobila i računare za potrebe mobilnih timova koji se bave inkluzijom Roma i omogućiće bolje i lakše ostvarivanje usluga namenjenih romskoj zajednici.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja DJordjević istakao je da gradjani romske populacije zaslužuju više pažnje i posvećenosti i da oni moraju da imaju jednake mogućnosti kao svi gradjani Srbije. „Srbija je zemlja u kojoj živi mnogo nacija i Vlada Srbije podjednako brine o svima, pružajući im jednaka prava i uslove života i rada. Ponosni smo na činjenicu da predstavljamo pravi primer medjusobnog funkcionisanja naroda, koji mogu da slede i druge zemlje. Želimo da Romi znaju da država čini sve da im pomogne kako bi i oni mogli, svojim angažovanjem i voljom da budu deo Srbije i ravnopravno učestvuju u njenom razvoju”, rekao je DJordjević.

Ministar je zahvalio EU na donaciji i podršci i istakao da će njihovo iskustvo, kada je u pitanju briga o gradjanima nacionalnih manjina, biti Srbiji od velikog značaja.

Pored ministra DJordjevića, i šefa Delegacije Evropske unije Sema Fabricija, ključeve automobila uručili su još i državni sekretar Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Lakićević i generalni sekretar SKGO DJordje Staničić, a osim 30 automobila, za potrebe mobilnih timova za inkluziju Roma, lokalnim samoupravama, ovom prilikom uručeno je i 30 laptop računara.

 

x

Takođe pogledajte

SNS Vršac, održao koneferenciju za medije

Članica Gradskog odbora SNS i poverenica MO Bratsvo Jedinstvo, Tatjana Nikolić održala je danas u ...

Facebook