Sedmo kolo prvog kruga prvenstva Grada Vršca i šahovskog kluba „Bora Kostić” u šahu završeno – u vođstvu mk Čedomir Uzelac

Kako turnir odmiče sve je više zanimljivih partija i rezultata. Odigrano je sedmo kolo prvog kruga a turnir se igra dvokružno sa deset učesnika pa će na kraju kada se odigra i drugi krug tirnira imati ukupno osamnaest kola.

Do sada na turniru najveća pozitivna iznenađenja su svakako vodeći mk Uzelac Čedomir koji zasluženo vodi i Steva Zorić koji do sada nije imao značajnijih turnirskih iskustava, nije nosilac nikakvog šahovskog zvanja ali prikazuje vrlo kvalitetne igre i ravnopravno se bori sa najkvalitetnijim takmičarima na turniru.

Pri vrhu su očekivano pored mk Uzelca još i mk Zorić Savo i mk Mitrovanov Đorđe – sva trojica su prvotimci šah kluba “Bora Kostić” Vršac i oni će se uz mk Rankov Peru, Zorić Stevu i mk Đorđev Bojana boriti za najviši plasman.

Prema prikazanoj igri takmičari sa dna tabele ne zaslužuju tako mali broj poena i loš plasman ali šahovska sreća i pravda nisu bili do sada na njihovoj strani mada će se oni sigurno popravljati kako turnir bude odmicao.

Posle sedam odigranih kola tabela ima sledeći izgled:

7 kolo tabela_2019

 

x

Takođe pogledajte

Prvenstvo Srbije za mlađe pionire

U Kruševcu je ovog vikenda organizovano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire(U14), gde su nastupili takmičari ...

Facebook