Vršac, gde stanuje ekstremizam

Želeli bismo da Vas pozovemo na tribinu pod nazivom “Gde stanuje ekstremizam?!”, koja će se održati u subotu, 2. marta 2019, sa u početkom u 18h u prostorijama kafe-galerije „Galerijana“. Vrščani će imati priliku da učestvuju u razgovoru o sve agresivnijem društvenom ambijentu u kojem mladi stasavaju.

Vrščanima već poznata aktivistkinja za ljudska prava, Marija Srdić (fotografija u prilogu), koja je kod nas skoro promovisala Zakon o sprečavanju nasilja u porodici kao članica Ženskog centra iz Kikinde, koordinisala je istraživanje „Mapiranje ekstremizma i građanski otpor – Srbija 2018”, čiji će rezultati na ovoj tribini biti promovisani. Uz nju, aktivno učešće u promovisanju rezultata i razgovoru o klimi u kojoj mladi stasavaju imaće i Novosađani, dr Radivoje Jovović, sociolog, Branka Dragović-Savić, novinarka, kao koautori akcije, ali i mladi istraživači, Dejan Bagarić, student četvrte godine Srpskog jezika i književnosti, koji je istraživao govor mržnje kroz vizuelnu kulturu, ulične grafite, kao i Milica Nedović, svršena pravnica, sada na master studijama Socijalnog rada, sa svojim uvidom u efikasnost sudske prakse u procesuiranju ekstremizma.

Gost analitičar biće profesor Sociologije politike na Beogradskom univerzitetu, dr Jovo Bakić (fotografija u prilogu).

Koliko i sami dopinosimo ekstremističkom obrascu komunikacije? Kako da reagujemo na nasilničko ponašanje kada se pred nama dešava? Možemo li doprineti razvoju kulture solidarnosti i humanog ponašanja? neka su od pitanja na koje ćemo potražiti odgovore.

Promislite i vi o ovim pitanjima i pridružite nam se u prvom koraku sprečavanja nasilja – razgovoru o problemu (link do najave https://web.facebook.com/events/2187302651522054/ ).

 

Srdačan pozdrav,

Vesna Kukić, organizatorka tribine

Snežana Đenić, saradnica ispred udruženja “Eduakcija”

 

x

Takođe pogledajte

Nestanak struje u Vršcu i okolinini 18, 19 i 20 novembra

Janova Ponedeljak 18. novembar Deo vikend naselja Janova prema Vršcu. 9:00-12:00 U slučaju vremenskih neprilika ...

Facebook