Novi PerSu market u Vršcu (u centru, pored pošte)

PerSu marketi nastavljaju širenje maloprodajne mreže na teritoriji Vojvodine.
Pored nedavno otvorenih prodavnica  već 28. februara sledi otvaranje objekta u Vršcu- Tokom prethodne godine uložili smo i značajna sredstva u renoviranje i unapređenje 60 maloprodajnih objekata, a to je sve značajno doprinelo kvalitetu usluge, ponude i uopšte boljem iskustvu kupovine za sve naše kupce – rekli su nam u PerSu marketima.

Ova maloprodajna mreža počela je 1997. kao trgovački posao dva rođena brata, koji su u svom rodnom selu Međa kod Zrenjanina otvorili kiosk kao podzakupci. Od tada pa do danas intenzivno se bave razvojem maloprodajne mreže. PerSu marketi trenutno posluju samo na teritoriji Vojvodine, u 45 opština u Banatu i Bačkoj, kao maloprodajni format u okviru akcionarskog društva BB Trade, sa preko 950 zaposlenih. PerSu maloprodajna mreža danas broji malo više od 140 objekata, među kojima su najzastupljeniji mini marketi.

Na pitanje da li je u planu otvaranje marketa i van Vojvodine, u PerSu marketima kažu da prvo žele da učvrste pozicije u pokrajini, ali najavljuju i širenje na ostatak Srbije.

– Želja nam je da nas kupci prepoznaju kao autentičnog trgovca iz Vojvodine, koji im svakodnevno nudi kvalitetne i sveže proizvode iz ovog kraja Srbije. Nakon toga, postoji plan da se kao takvi pojavimo i na ostaku srpskog tržišta, šireći maloprodajnu mrežu planski i strateški, dobro, odmereno i osmišljeno, najkasnije do 2020. godine – navode iz ove kompanije.

(Foto: PerSu marketi)

A šta je to što PerSu markete izdvaja od ostalih?

– PerSu marketi su savremeno koncipirani i opremljeni maloprodajni objekti, po jednakim standardima i u manjim sredinama i u većim mestima, u kojima rade motivisani i kompetentni radnici, pružajući vrhunsku uslugu i kvalitetne prozvode iz našeg kraja. Naši kupci prepoznaju da smo posvećeni razvoju lokalnih zajednica i poboljšanju kvaliteta života u njima. Preuzimajući najbolje proizvode iz našeg kraja, mi podržavamo ekonomski održive modele poslovanja, a ujedno omogućujemo da sveže, domaće i provereno postane dostupno svima i uvereni smo da nas upravo to može odvojiti od kolega koji se bave istim poslom kao i mi.

Dodaju da su proteklu, 2018. godinu ispratili i jednim značajnim priznanjem:

– U pitanju je UEPS nagrada, odnosno bronzano priznanje za integrisanu brend kampanju “Naše nama vredno”, u kategoriji maloprodaje i usluga u Srbiji u saradnji sa agencijom SVA Integrated Marketing Communications.

Iz PerSu marketa posebno naglašavaju brigu o zaposlenima, pa tako svaku novorođenu bebu svojih radnika daruju poklon-paketom i novčanom pomoći.

– Projekat SuPer bebe startovao je od januara ove godine i u sklopu njega svaka novorođena beba u kompaniji dobija novčanu pomoć od 30.000 dinara i poklon paket sa osnovnim potrepštinama. Za ovaj projekat izdovjili smo budžet od 3 miliona dinara i sa ponosom možemo reći da smo tokom januara meseca imali sedam novorođenih beba u PerSu porodici – navode u PerSu marketima.

Pored toga, dodaju, tu je i projekat Tara u sklopu kojeg dodatno nagrađuju lojalnost zaposlenih tako što svi koji rade duže od godinu dana imaju mogućnost da se odmore na Tari o trošku kompanije.

– Cilj nam je da konstantnom profesionalizacijom BB Trade-a, stvorimo temelje našim naslednicima i njihovim budućim partnerima za dobro uređenu firmu, koja će nastaviti putem razvoja koji smo zajedno trasirali – naglašavaju u ovoj uspešnoj kompaniji.

(Foto: PerSu marketi)

PerSu marketi u narednom periodu očekuju da će nastaviti sa dobrim trendovima rasta prometa iz prethodne godine, ali planiraju i veće pogodnosti za svoje kupce.

– Planirali smo rast prometa u maloprodaji od 20%, od čega 10% rasta treba da akumuliramo iz postojeće maloprodajne mreže, a drugih 10 iz otvaranja novih objekata. Očekuje nas i smanjenja razlike u ceni kao odgovor na povećanje konkurencije, ali isto tako i nastavak povećanja fonda zarada kao odgovor na sve kompleksnije tržište rada i potrebe da se zaštite radna mesta u trgovini.

 

x

Takođe pogledajte

Prvenstvo Srbije za mlađe pionire

U Kruševcu je ovog vikenda organizovano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire(U14), gde su nastupili takmičari ...

Facebook