Mlada nada Vršca u atletici, prvak Srbije u troboju za mlađe pionire

Ove nedelje je održano Prvenstvo Srbije u višeboju u dvorani za sve kategorije osim seniora. Učestvovali su klubovi iz cele Srbije a poseban uspeh je ostvario takmičar AK Atine Marko Mladenovski, koji je osvojio zlatnu medalju i postao prvak Srbije u troboju za mlađe pionire.

 

Takmičenje u troboju sastoji se od 3 discipline, i to: sprinta na 60m, skoka u dalj i bacanja  kugle.
Marko je istrčao 60 m kao najbolji od svih i postigao vreme od 8,60 s. Nakon toga je usledila disciplina skok u dalj gde je skočio 4,58 m, i zauzeo drugo mesto, posle druge discipline. U trećoj disciplini, posle velike borbe, je usledila odluka, i Marko je kuglu od 3kg bacio 7,55 m,što je bilo dovoljno za prvo mesto.
Na takmičenju je učestvovao još jedan takmičar AK Atine, Dušan Knežević, koji je zauzeo u ukupnom plasmanu 10. mesto sa ukupno osvojenih 1260 bodova.
Da podsetimo ljubitelje atletike da se  konačan rezultat u višeboju  dobija na osnovu bodovanja svakog  rezultata po posebnim tablicama, i Marko je osvojio ukupno 1905 bodova, drugi je bio Dimović Nemanja iz Radničkog iz Kragujevca sa 1880 bodova, dok je treće mesto zauzeo Tomić Luka iz Mladosti iz Zemuna, sa 1847 bodova.
Ovaj odličan rezultat je podstrek svima za rad u klubu, i ujedno uvertira za sledeću nedelju za Prvenstvo Srbije za mlađe pionire u pojedinačnim disciplinama, gde će Marko trčati u disciplini 200m.
x

Takođe pogledajte

Nenad Baroš GODINA INVESTICIJA I PROBOJA NA TRŽIŠTU

Za zaposlene u Enološkoj stanici Vršac 2019. godina protekla je u skladu je sa očekivanjima. ...

Facebook