Vršac, Puzić Vidojkoviću: Stidim Vas se pravniče!

Reagovanje prof. dr Gorana Puzića, dekan Fakulteta za poslovne studije u Vršcu na obraćanje Marka Vidojkovica.

Stidim Vas se pravniče!

Pre nego što iskomentarišem stavove Marka Vidojkovića moraću da mu saopštim kao pravniku da bih trebao da hipotetički istraži činjenicu da li je 5. oktobar 2000. godine puč ili revolucija kako on to pokušava da prikaže javnosti.

Podsetiću, nakon petooktobarskog puča Republika Srbija je zapala u ekonomsko-finansijsku krizu, desila se rasprodaja državnih i društvenih preduzeća u bescenje, imali smo raspad državne zajednice koju su činile Republika Srbija i Crna Gora, a kao krajnji rezultat tako dobre državne politike DOS-a na čijem čelu su bili isti oni koje danas Marko Vidojković i slični njemu propagiraju .

Desilo se i usvajanje statuta Autonomne pokrajine Vojvodine koji je u svom osnovnom predlogu imao sve elemente državnosti Vojvodine u odnosu na Republiku Srbiju, te bih opet kao krajnji rezultat dobili nobu državu na teritoriji Balkana i gde bi jedan te isti narod dobio i treću državu bez mogućnosti da živi u jednoj.

Nemožemo da ne priznamo da je Aleksandar Vučić postao lider u možda najtežim godinama za Republiku Srbiju. Nasledio je potpuno razorenu zemlju, ugašene fabrike, radnike na ulici uništenu vojsku (topljenje tenkova po nečijem nalogu).

Danas Marko Vidojkoviću imamo Srbiju koja je spremna da se suoči sa najtežim oblicima i unutrašnjih i spoljnih pritisaka i znajte da narod neće dozvoliti nasilnu promenu vlasti kao što je to bilo dvehiljadite godine i kada se definitivno desio puč a ne revolucija.

Kako čujem predlažete sklapanje ugovora sa narodom. Pošto sam pripadnik ovog naroda ne prihvatam bilo kakav potpis ugovora sa Vama gde bih me Vi odveli u put beznađa, tuge i očaja.

Ako i želite ugovor možete ga potpisati samo sa onima koji to žele da učine, a to je u ovom trenutku veoma mali broj građana Repubike Srbije. Kao pravnik morate da znate da je po opštoj definiciji prava ugovor volja dveju strana koje svojim potpisom verifikuju sve članove ugovora u kojima su jasno ispisani uslovi ugovora.

U vašem slučaju to je prosto nemoguće jer aktuelna vlast ima blizu 70% podrške što pokazuju gotovo svi izbori (lokalni, pokrajinski, republički), kao i sva istraživanja javnog mnenja.

Poslednja istraživanja pokazuju da aktuelna politika ima blizu 70% podrške građana i da neminovno građani Srbije na ovaj način iskazuju lojalnost i predsedniku i državnoj politici.

Na kraju stidim Vas se pravniče, jer kao pravnik trebalo bi da znate da se u normalnim demokratskim društvima vlast isključivo menja na izborima, a ne na ulici.

Još jednom Vam podvlačim da ugovor o kojem govorite možete da potpišete sa delom naroda koji vas podržava doduše u veoma malom procentu, ali ne i sa čitavim narodom.

Takav ugovor sa Vama kao pripadnik naroda odbijam da potpišem.

Prof. dr Goran Puzić, redovni profesor,

Dekan Fakulteta za poslovne studije u Vršcu

Izvor Studio B

 

 

x

Takođe pogledajte

U Vršcu duvalo 110 km/h: Orkanski udar vetra može da obori čoveka, meteorolog progovorio o opasnosti

Na jugu Banata, pre svega u Vršcu, danas su zabaleženi orkanski udari vetra brzine od ...

Facebook