Prezentacija nagradnog konkursa “Evropski dnevnik”

U gradskoj biblioteci u Vršcu održana je prezentacija nagradnog konkursa “Evropski dnevnik” koji po treći put otvara Delegacija EU u Srbiji.

Konkurs je namenjen svim srednjoškolcima, teme su široke i raznolike, a nagradu u vidu putovanja dobiće autori 12 najboljih radova.

Nakon uspešno realizovanog konkursa u predhodne dve školske godine, Delegacija Eu u Republici Srbiji poziva sve srednjoškolce da se prijave na ovaj zanimljiv vid takmičenja, konkurs Eu Dnevnik, na kome imaju priliku da putem kreativnih radova izraze svoje stavove o bitnim temama.

“Srednjoškolci kao i njihovi nastavnici mogu podneti svoje kreativne i inovativne radove u oviru šest tematskih celina a to su EU i ja, EU i Srbija, čuvajmo našu životnu sredinu,aktivno građanstvo i prevencija nasilja. Radovi se mogu slati u okviru četiri kategorije: likovna, literarna, foto i multimedijalna kategorija”, kaže Jovana Božičković, član projektnog tima EU Dnevnik.

U okviru konkursa Eu Dnevnik do sada je nagrađeno više od 150 srednjoškolaca, a pobednici ovog takmičenja imaće jedinstvenu priliku da u maju mesecu krenu na sedmodnevno putovanje po EU.

Rok za dostavljanje radova je 21. februar 2019. godine do 15 časova, a svi radovi koji budu pristigli nakon roka neće biti uzeti u razmatranje.

Rezultati ovog takmičenja biće objavljeni u martu 2019. godine, a detalji konkursa Eu Dnevnik dostupni su u istoimenom štampanom izdanju ili putem sajta. Ovo nije jedini način da se vščani upoznaju sa aktivnostima EU, jer se u vršačkoj biblioteci već uspešno realizuje projekat Euteka.

“Ovde u našem EU kutku mogu pronaći, pored publikacija koje se ovde nalaze, i informacije putem interneta.Evropska Delegacija donirala je vršačkoj biblioteci računar, putem kojeg mogu priostupiti svim portalima EU i informacijama koje su namenjene, ne samo mladima, već i svim drugim kategorijama staniovništva”, ističe Ivan Stojanović, bibliotekar.

EU kutak osim Gradske biblioteke u Vršcu ima još 44 ustanove u Srbiji.

Izvor RTV

 

x

Takođe pogledajte

Nove led rasveta u ulici Žarka Zrenjenina kod katedrale (FOTO)

Postavlja se nove led sijalice i rasveta u ulici Žarka Zrenjenina kod katedrale.

Facebook