JOŠ JEDNO POMAGALO OBEZBEĐENO AKCIJOM „SAKUPI HUMANI ČEP“

Zahvaljujući akciji Sakupi humani čep, obezbeđeno je još jedno pomagalo. Invalidska kolica Udruženje Parakvad je ovoga puta doniralo Ambulanti Doma zdravlja u Velikom Središtu.

U akciji „Sakupi humani čep“ učestvuje preko 130 pravnih lica, i oko 30 hiljada građana, među njima su i deca iz svih škola i vrtića.Udruženje Parakvad nastavlja da dodeljuje pomagala seoskim ambulantama,pa su ovoga puta invalidska kolica donirana ambulanti u Vlajkovcu. Velika količina čepova uvek stiže i iz vrtiča „Branko Radičević“, tim povodom udruženje je ovoga puta posetilo vrtić u Velikom Središtu.

Ovo je jedan od načina da se deca upoznaju i približe osobama sa invaliditetom, ali i da od malena steknu dobre navike i nauče se da učestvuju u humanitarnim akcijama.

Za invalidska kolica koja su donirana ambulanti u Vlajkovcu sakupljeno je 980 kilograma, odnosno 441 hiljada čepova, a u Domu zdravlja kažu da nijedna vrsta pomoći nije suvišna.

Ovo je samo jedno od mnogih pomagala koja su do sada donirana a svako je kupljeno uz pomoć akcije koja spaja humanitarne i društveno odgovorne organizacije, i podiže svest građana o potrebi zaštite životne sredine i solidarnosti sa drugim osobama.

 

 

x

Takođe pogledajte

U Vršcu duvalo 110 km/h: Orkanski udar vetra može da obori čoveka, meteorolog progovorio o opasnosti

Na jugu Banata, pre svega u Vršcu, danas su zabaleženi orkanski udari vetra brzine od ...

Facebook