AK “Atina” zadovoljan plasmanom Begenišića na Prvenstvu Srbije za seniore

Na Prvenstvu Srbije za seniore u dvorani,održanog ovog vikenda posle dužeg niza godina i decenija,pojavio se iz Vršca i senior na srednjim prugama, čije vreme tek dolazi. Izdanak i član Ak Atine Begenišić Marko(1996 godište), na početku svoje seniorske karijere je počeo da pristiže starije takmičare i da im polako staje rame uz rame, Naime, Begenišić Marko je osvojio vrlo dobro 11. mesto u Srbiji u trci na 800m postignuviši vreme od 2:05,12 minuta.

Poznavaocima atletike je jasno da rezultat u dvorani zbog većih krivina odgovara 3 sekunde brže na takmičenju na otvorenom stadonu, što je jako dobar start za početak atletske sezone. Prvo mesto je osvojio Dukadinović Miroslav iz AK “Beograd”, sa vremenom 1:51,42 min,drugo mesto Stanišić Bojan iz Mladosti iz Užica sa rezultatom od 1:54.01 min, dok je treće mesto osvojio Nikolić Velibor iz Proletera iz Zrenjanina sa vremenom od 1:55,87 minuta.

Vrščani će imati priliku da vide Begenišića na delu već na Vršačkom Belom krosu, nakon kojeg ga očekuje Prvenstvo Vojvodine u krosu.

Poznavaocima atletike je poznato da takmičari na srednjim i dužim prugama postižu svoje maksimalne domete i rezultate u poznijim godinama, tako da ovaj rezultat predstavlja podstrek za dalji rad svima u klubu.

 

 

x

Takođe pogledajte

MK Fintel Wind kod Vršca otvara svoj treći i najveći vetropark u Srbiji „KOŠAVA 1“

SVEČANO OTVARANJE NAJVEĆEG VETROPARKA KOMPANIJE MK FINTEL WIND MK Fintel Wind, zajednička kompanija italijanske Fintel ...

Facebook