Vršac, Investitor „Promenade“ graditeljima duguje 2 miliona evra, gradonačelnik veruje da će biti sve plaćeno

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević nada se da će investitor u što skorijem roku isplatiti novosadske firme koje su radile na izgradnji Tržnog centra „Promenada“.

Izvođač radova na izgradnji „Promenade“ P.A.B. Company u Vršcu, inače ogranak istoimene firme iz Rumunije, duguje različitim firmama iz Srbije ukupno oko dva miliona evra, izvestio je nedavno portal 021. Te firme su bile podizvođači i dobavljači. Oni zbog toga najavljuju i mogućnost protesta.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučević je danas rekao da „veruje da će to biti isplaćeno, a da će potom isto tako biti efikasno i pravosuđe, jer je to nešto što od nas očekuje Evropska unija, da pokažemo vladavinu prava“.

Gradonačelnik Novog Sada kaže da ne može da razume takav način poslovanja investitora.

– Ne mogu da razumem nekog ko na investiciju od 120 miliona evra pravi uštede od nekoliko desetina ili stotina hiljada evra. Ne mogu da uđem u mozak nekoga ko tako razmišlja. Za mene je to apsolutno pogubno – kaže Vučević.

Kaže i da je grad iskoristio sav autoritet u razgovoru sa investitorom, u kojem su mu skrenuli pažnju na temu koja je itekako neprijatna.

– Insistirali smo na tome da novosadske kompanije iz Srbije, koje su radile na izgradnji Promenade, moraju biti namirene za ono što su uradile – kaže Vučević.

 

 

x

Takođe pogledajte

HAOS NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE POTPREDSEDNICE DS: Nedoličnim ponašanjem provocirala portira u Gradskoj kući u Vršcu

Skandal u holu Gradske kuće u Vršcu, koji je juče izrežirala potpredsednica sada već gotovo ...

Facebook