U VRŠCU, PREDSTAVNICI RUSKE DELEGACIJE ODRŽALI PREZENTACIJU

U maloj sali Gradske kuće u Vršcu danas je prezentovano regulisanje saobraćaja i parkiranja u Moskvi. Prezentaciju je održao predstavnik Ruske delegacije, koja je u poseti Srbiji.

Moskva spada među prometno najzagušenije gradove u svetu. Ima 12,5 miliona stanovnika i veliki broj vozila, pa su iskustva ovog grada u regulisanju saobraćaja i parkiranja, i više nego dragocena. Ruski stručnjaci već su sarađivali sa kolegama u Srbiji, na, recimo, projektovanju tramvajskih šina u Beogradu, a kroz koncept pametnih gradova pomoći će i drugim sredinama.

Konkretno, Vršac u ovoj godini očekuje izradu novog projekta tehničke regulacije saobraćaja, jer prethodni datira iz 1979.godine, i odavno ne odgovara realnom stanju na terenu.

Izrada tog projekta je vrlo složena, i mi kao lokalna samouprava nemamo kapacitete da to sami uradimo, a predstavnici ruske delegacije koji su u poseti Srbiji ponudili su nam pomoć u izradi ovog dokumenta. Po modelu koji koriste u Moskvi, a koji je daleko ispred modela primenjenih u Srbiji, pomoći će nam da izradimo jedan savremeni dokument, koji će na neki način biti i korak ispred vremena u kojem trenutno živimo“, objasnio je predsednik sSaveta za bezbednost saobraćaja Garda Vršca, Miloš Vasić.

Osim saobraćajnih i parking rešenja primenjenih u tom gradu, gosti sa moskovskog instituta su predstavili i neke od načina na koji se ona mogu primeniti u našoj zemlji. Ovu prezentaciju članovi ruske delegacije održali su juče i za premijerku Srbije Anu Brnabić i njene saradnike.

Izvor Tvbanat

 

x

Takođe pogledajte

Vršac, POZIVNICA ZA 7 ATINSKE IGRE 2019

Poštovani dragi sportski prijatelji, pozivamo Vas da uzmete učešće na 7. Atinskim igrama koje će ...

Facebook