Treća partija meča za prvaka Radakove Male završena je remijem i rezultat u meču je 2:1 u korist mk Petrović Laze

Dana, 12.01.2019. godine igrana je posle dana odmora treća partija meča za prvaka Radakove Male između mk Petrović Laze i mk Mitrovanov Đorđa. Pre ovog kola mk Petrović Laza je ostvario jednu pobedu i jedan remi i vodio je u meču sa 1,5:0,5 a u današnjoj trećoj partiji meča imao je i bele figure.

mk Petrović je, zadovoljan svojim vođstvom, igrao mirno i bez velikog rizika a crni mk Mitrovanov u današnjoj partiji nije uspeo da ostvari više od jednakosti. Igrana je fijanketna varijanta damine indijske odbrane a mk Mitrovanov je da bi došao do neke šanse da zaoštri poziciju i eventualno zaigra na pobedu koja mu je neophodna zbog rezultatskog zaostatka, rano dao svog crnopoljnog lovca za skakača belog i tako pokušao da napravi neravnotežu figura na tabli i stvori kakve-takve motive za igru na pobedu.

Međutim, mk Petrović je sve vreme držao minimalnu inicijativu ne dozvoljavajući crnom da stvori kontrašanse i pozicija se praktično stalno kretala u okvirima jednakosti. Igrači su igrali do krajnjih mogućnosti, ostala je topovska završnica sa po tri pešaka sa svake strane, beli je imao slobodnog pešaka na a liniji a crni na h liniji,  ali kada je mk Petrović ponudio remi crni nije prihvatio, verovatno nadajući se da možda beli pogreši. Međutim mk Petrović je pravilno procenio da je pozicija objektivno u granicama remija, nije do kraja igao pogrešne poteze i pojednostavio je izmenama pešaka i na kraju je postignut remi ponavljanjem poteza.

U sutrašnjoj četvrtoj partiji bele figure će voditi mk Mitrovanov i potrebna mu je u naredne tri partije bar jedna pobeda da ostane ju meču a ne sme da izgubi praktično ni jednu partiju. Trenutni rezultat je 2:1 za mk Petrović Lazu a bez obzira na rezultat igraju se svih šest partija meča. Jedino u slučaju nerešenog ishoda od 3:3 prešlo bi se na doigravanje po ubrzanom tempu. Međutim mk Mitrovanova čeka težak posao da osvoji u naredne tri partije bar jednom ceo poen jer mk Petrović igra dobro i čvrsto.

 

 

x

Takođe pogledajte

Vršac, Martina je smršala više od 20kg. Kako je izgledala njena BORBA I ŠTA MOGU DA VAS NAUČE (FOTO)

“Moj problem sa kilogramima potiče još od ranog detinjstva, ali nisam tome pridavala značaja kao ...

Facebook