U meču za prvaka Radakove Male pobedom u drugoj partiji poveo mk Laza Petrović – rezultat u meču 1,5:0,5

U drugoj partiji igranoj 10.01.2019.god.  meča za prvaka Radakove Male za 2019. godinu pobedio je mk Laza Petrović i poveo u meču rezultatom 1,5:0,5. Da podsetimo meč se igra šest partija bez obzira na rezultat u meču a potrebno je za pobedu u tih šest partija da neki od takmičara osvoji 3,5 poena za pobedu u meču. U slučaju nerešenog rezultata od 3:3 doigravaju se partije po ubrzanom tempu.

Večeras je bele figure vodio mk Mitrovanov Đorđe koji je kao i obično odabrao svoju omiljenu varijantu sicilijanske odbrane koju je davno igrao vm Velimirović protiv vm Ljubojevića i efektno dobio. U ovoj varijanti žrtvom skakača na polju d5 beli za žrtvovani materijal dospeva u komplikovanu poziciju sa obiljem taktičkih pretnji a crni pokušava da se odbrani a da pri tome zadrži materijal koji bi u tom slučaju odlučio partiju u njegovu korist.

I u večerašnjoj partiji bilo je tako, odigrano je nekoloko poteza koje teorija smatra najboljim a prvi je odigrao nešto slabiji nastavak mk Mitrovanov kada je ponudio atrtaktivnu žrtvu topa na g7 koja se nije smela uzeti i mk Petrović ponuđenu žrtvu pravilno nije uzeo. Usledilo je nekoliko poteza u kojima se partija rešavala, mk Petrović je imao dva poteza kojima je mogao da reši partiju u svoju korist a mk Mitrovanov je imao jednu priliku da dospe u poziciju sa značajnijom prednosti. Ipak, manje je grešio mk Petrović Laza i zasluženo dobio partiju i poveo u meču. Pred mk Mitrovanovim je težak zadatak da pokuša da u narednih preostalih četiri partije izjednači i izbori se za ostanak u meču. Sutra, 11.01.2019. je slobodan dan a naredna partija se igra 12.01.2019.god. i tada bele figure vodi mk Petrović Laza koji sada ima osetnu prednost.

 

x

Takođe pogledajte

Vršac, Martina je smršala više od 20kg. Kako je izgledala njena BORBA I ŠTA MOGU DA VAS NAUČE (FOTO)

“Moj problem sa kilogramima potiče još od ranog detinjstva, ali nisam tome pridavala značaja kao ...

Facebook