Obeležen jubilej 95 godina postojanja šahovskog kluba „Bora Kostić“ Vršac i održana izborna godišnja skupština kluba

U petak 04.01.2018. godine u prostorijama šahovskog kluba „Bora Kostić“ Vršac na adresi Žarka Zrenjanina br.19 u Vršcu odžana je svečanost povodom obeležavanja 95 godina postojanja šahovskog kluba „Bora Kostić“ Vršac.

Klub je bio ispunjen do posledenjeg mesta ljubiteljima šaha, zvanicama i šahistima i šahovskim radnicima koji su na razne načine doprineli da se u prethodnom periodu aktivnosti kluba uspešno sprovode. Gosti su bili predstavnici Gradske uprave  – bio je tu šahovski velemajstor i član Gradskog veća zadužen za sport Boban Bogosavljević koji je i sam dugo godina uspešno igrao za ovaj klub.  Pozvan je ali se nije  mogao odazvati zbog vremenskih prilika predsednik Šahovskog saveza Vojvodine Zoran Stanimirović a isto tako i sekretar Sportskog saveza Vršac Jovica Momirov. Njima će priznanja i plakete biti uručeni naknadno a Bobanu Bogosavljeviću je uručenje plakete za Gradsku upravu i plakete za lični doprinos klubu izvršio vršilac dužnosti predsednika kluba Čedomir Uzelac. On je zatim uručio zahvalnice za dugogodišnju saradnju i sportsko i šahovsko prijateljstvo klubovima iz okruženja odnosno njihovim predstavnicima – mk Vojni Pau za ŠK „Unirea“ Ritiševo, mk Stevi Grozdiću za ŠK“Bela Crkva“, mk Đurić Đurici za ŠK „Izbište“, mk Petrović Dušanu za ŠK „Sloga“ Plandište a predstavnicima ŠK „Čokot“ Gudurica, ŠK „Banatski Karlovac“ i ŠK „Alibunar“ koji nisu mogli da dođu  ove zahvalnice uručiće se naknadno.

Zahvalnica je uručena Draganu Kragiću ispred Udruženja za negovanje šahovske tradicije Vršca za saradnju u prethodnih nekoliko godina od kako ovo udruženje postoji.

Plakete za dugogodišnji rad u otrganizaciji šah kluba dodeljene su:

fm Staki Ivković, za doprinos kao član uprave kluba i kao dugogodišnja takmičarka kluba,

fm Jadranki Grek i mk Olgici Kosanović i Ikat. veri Stefanov (nisu mogle da dođu), zatim mk Sneži Stajić, mk Ivi Uzelac, mk Mariji i mk Jeleni Stojanović kao dugogodišnjim takmičarkama kluba,

IIkat. Mladenov Vladimiru, mk Kuzmanu Turkoane, Stevi Paunoviću (nisu mogli da dođu), zatim Konstantinu Kokanu Spajiću, Darku Gavriloviću i Munižaba Milanu kao bivšim funkcionerima kluba.

Šahistima koji danas nisu aktivni ili igraju za druge klubove a nekada su nastupali uspešno za šah klub „Bora Kostić“ Vršac dodeljene su takođe plakete:                                            fm Miloradu Kapelanu, fm Munižaba Slobodanu, mk Petrović Dušanu, mk Janićijevski Radovanu, mk Verovski Zoranu, mk Dušanu i Zlatku Nikolinu, mk Dušanu Stojanu i Vladi Bućanu, mk Ilkić Ljubomiru, mk MiloševBogdanu,  I kat. Aleksandru Santraču, Ikat. Željku Milojčiću.

Plakete su dodeljenje i sadašnjoj ekipi kluba i to:                                                                                  fm Đonin Bošku, fm Živković Negosimu, mk Mitrovanov Đorđu, mk Petrović Lazi, mk Zorić Savi, mk Đorđev Bojanu, mk Peri Stajiću, mk Milić Iliji, mk Grujić Saši, mk Čedi Uzelcu, mk Stevi Božiću, mk Popov Zoranu i mk Karasi Svetislavu.

Posebno, dodeljene su pohvale i pokloni za pet najuspešnijih članova šahovske škole „Bora Kostić“ Vršac  koji su u prethodnoj godini najviše pokazali i napredovali. To su Stefan i Aleksa Vladislav, Daljević Milan, Jovana Petrović i omladinski prvak grada Marko Dragojević. Sa ovim mladim šahistima rade treneri fm Staka Ivkovići fm Boško Đonin pod stručnim nadzorom diplomiranog šahovskog instruktora mk Zorana Popova i šahovskog velemajstora Bobana Bogosavljevića.

Dodeljen je i pehar i medalje pobednicima Jesenjeg kupa Vršca koji je upravo završen za 2018. godinu a plasman je bio sledeći:

  1. mesto pehar i zlatna medalja fm Đonin Boško
  2. mesto i srebrna medalja mk Mitrovanov Đorđe
  3. mesto i bronzana medalja mk Zorić Savo

Takođe, dodeljena su i priznanja za najuspešnije takmičare ekipe šah kluba „Bora Kostić“ Vršac za 2018. godinu a to su fm Đonin Boško kod seniora a mk Milić Ilija kod omladinaca. Njih dvojica su imali najbolji rezultat ne samo u svojoj ekipi već od svih ekipa koje su učestvovale u Banatskoj ligi jug za 2018. godinu.

Odražana je svečanost sa PowerPoint prezentacijom rada kluba u prethodnih 95 godina postojanja. Gosti i ljubitelji šaha i svi prisutni su se zahvaljujući ovoj prezentaciji kretali kroz vremeplov aktivnosti kluba i podsećali na šahiste i događaje koji su obeležili ovaj period.

Zatim su izabrani organi kluba sa mandatom do 04.01.2023. godine i to:

za novog predsednika kluba izabran je dosadašnji vršilac dužnosti ove funkcije mk Čedomir Uzelac

za novog člana Nadzornog odbora kluba izabran je mk Đorđev Bojan

dosadašnjim članovima upravnog odbora fm Bošku Đoninu (sekretar kluba), mk Mitrovanov Đorđu (kapiten ekipa kluba), članovima upravnog odbora  fm Staki Ivković i mk Svetislavu Karasiju produžen je mandat do 04.01.2023.

dosadašnjim članovima nadzornog odbora mk Zorić Savi   i mk Petrović Lazi   produžen je mandat do 04.01.2023.

Nakon ovog izbornog dela skupštine razmotreni su i usvojeni izveštaj o takmičarskim aktivnostima kluba za 2018. godinu  koji je podneo kapiten mk Mitrovanov Đorđe i finansijski izveštaj o radu kluba za 2018. godinu koji je podneo mk Zorić Savo kao član nadzornog odbora kluba. Oba dokumenta su jednoglasno usvojeni.

Najzad, po završetku skupštine odigran je i svečarski godišnji brzopotezni turnir kluba „Bora Kostić“ Vršac po švajcarskom sistemu na kom je pobednik bio mk Đorđev Bojan, pouzdani prvotimac šah kluba „Bora Kostić“ Vršac a na turniru je ostvaren sledeći plasman učesnika (prikazani rejting je interni brzopotezni rejting koji se obračunava za nastupe na brzopoteznim turnirima kluba):

95 godina_jan 2018_godisnji cuger

Evo i nekoliko fotografija sa skupštine i proslave 95 godina postojanja šahovskog kluba „Bora Kostić“ Vršac.

gs2018_001gs2018_002gs2018_003gs2018_004gs2018_005gs2018_006gs2018_007gs2018_008gs2018_009gs2018_010gs2018_011gs2018_012gs2018_013gs2018_018gs2018_019gs2018_020gs2018_021gs2018_022gs2018_023gs2018_024gs2018_025gs2018_026gs2018_027gs2018_028gs2018_029gs2018_030gs2018_031gs2018_032gs2018_033gs2018_034gs2018_035

 

Advertisements

Report this ad
Report this ad

Finalni mečevi Jesenjeg kupa Vršca u šahu za 2018. godinu – fm Đonin Boško pobednik, mk Mitrovanov Đorđe drugi a mk Zorić Savo treći

U prvim partijama finalnih mečeva Jesenjeg kupa Vršca u šahu za 2018. godinu  koje su odigrane u ponedeljak 24.12.2018. viđena je oštra borba sa obostranim šansama gde su imali više sreće i povoljniji rezultat ishodovali fm Đonin Boško u partiji sa mk Mitrovanov Đorđem u meču za prvo mesto a isto tako i mk Zorić Savo protiv mk Simić Slobodana u meču za treće mesto. U obe partije viđena je oštra i beskompromisna borba i obe partije su odlučene a pobednici su vodili bele figure.

20181224_192458

  1. partija finalnog meča za prvo mesto:                                                                                       fm Đonin Boško – mk MItrovanov Đorđe = 1:0

U obostrano očekivanom otvaranju koje su ovi stari šahovski poznanici i veliki prijatelji i kumovi van šahovske table a ljuti protivnici za šahovskom tablom igrali više puta do sada, bolje se snašao mk Mitrovanov i stekao osetnu prednost na prelasku iz otvaranja u središnjicu. Tu prednost je na kraju mk Mitrovanov,  pored boljih nastavaka koje je imao i koji bi mu sigurno dali više, možda čak i doveli do njegove pobede, materijalizovao u jednog pešaka ali je tom prilikom promenio dame, zaostao u razvoju na kraljevom krilu a pešaci na daminom su mu bili udvojeni i osetljvi po c liniji na kojoj je beli fm Đonin imao aktivnog topa. Ubrzo je i vremenska oskudica mk Mitrovanova pomogla fm Đoninu da prvo vrati pešaka a zatim i stekne izglednijiu završnicu sa po topom, skakačem i po nekoliko pešaka. Kada je stekao prednost fm Đonin je nije ispuštao i sigurnom igrom upisao pobedu pred revanš partiju.  U toj partiji će mk Mitrovanovu koji će voditi bele figure biti potrebna pobeda da ostane u meču a fm Đoninu je dovoljan remi za konačnu pobedu u Jesenjem kupu, čime bi osvojio pobednički pehar i odbranio prvo mesto koje je osvojio na prvom Jesenjem kupu Vršca igranom prošle godine.

20181224_192427

    1. partija finalnog meča za prvo mesto:                                                                                       mk Zorić Savo – mk Simić Slobodan = 1:0

    U oštroj partiji gde je beli mk Zorić Savo igrao na napad pri istostranim rokadama, mk Simić Slobodan se uporno branio pokušavajućida spase partiju i eventualno čak preuzme inicijativu. mk Zorić je uključio u napad veliki broj svojih figura – praktično sve koje je imao osim crnopoljnog lovca – damu topove, belopoljnog lovca i oba skakača uz pokretanje pešačke mase na kraljevom krilu. Da bi pojačao napad pokrenuo je svog rokadnog g pešaka i otvorio g liniju a kralja „ratoborno“ postavio na polje f2 da oslobodi polje g1 za uvodjenje svojih topova. Pod pritiskom i uz ograničeno vreme za razmišljanje mk Slobodan Simić nije našao dovoljnu odbranu i mk Zorić je partiju završio pobedom i stekao prednost pred uzvratnu partiju. I mk Simiću je kao i mk MItrovanovu bila potrebna pobeda u drugoj preostaloj partiji  da bi ostao u meču i izborio doigravanje po ubrzanom tempu a mk Zoriću bio je dovoljan i remi za konačno osvajanje trećeg mesta.

Uzvratne partije odigrane su u četvrtak 27.12.2018. od 18h.

mk Simić Slobodan i mk Mitrovanov Đorđe koji su  imali imperativ pobede da bi ostali u mečevima vodili su bele figure što im je davalo šansu da se mečevi uvedu u sledeću fazu doigravanja partija po ubrzanom tempu.

2. partija finalnog meča za prvo mesto:                                                                                      mk MItrovanov Đorđe – fm Đonin Boško = 1:0

U očekivanom otvaranju Caro-Kann koje fm Đonin uglavnom igra kao crni na početni potez 1.e4 protivnika,  mk Mitrovanov je odabrao podvarijantu koju nisu igrali do sada ali nije postigao nikakvu prednost i ubrzo je kada se u to uverio sam predložio remi što je značilo da je fm Đonin Boško odbranio titulu prošlogodišnjeg pobednika i ujedno ostao jedini dosadašnji pobednik ovog takmičenja koje je igrano do sada samo dva puta.

Veliki su izgledi da pored redovnog prvenstva Vršca i šahovskog kluba „Bora Kostić“ Vršac,  Jesenji kup Vršca postane tradicionalno takmičenje i da se redovno održava svake godine.

Đonin je osvojio pobednički pehar, zlatnu medalju i simboličnu novlanu nagradu dok je Mitrovanovu pripala srebrna medalja i odgovarajuća simbolična novčana nagrada.

2. partija finalnog meča za treće mesto:                                                                                         mk  Slobodan Simić  – mk Zorić  Savo = 0:1

mk Zorić Savo je prijatno iznenadio posmatrače svojom igrom bez respekta i pokušavajući da aktivno igra i sa dosta rizika bez obzira na to što pruža time šansu i svom protivniku a dovoljan mu je i remi za konačnu pobedu u meču za treće mesto. Nakon  uzbudljive partije mk Zorić je doveo u završnici belog mk Simića uiznudicu usled koje je izgubio veoma bitnog pešaka na a3 u završnici gde je svaka strana imala po skakača i po šest pešaka. Tako je mk Zorić ostao sa pešakom više i to slobodnim prohodnim pešakom na a liniji i lako realizovao svoju prednost . Time je osvojio treće mesto i bronzanu medalju na ovogodišnjem Jesenjem kupu Vršca. I on i četvrtoplasirani mk Simić osvojili su i odgovarajuću simboličnu novčanu nagradu.

Čestitamo svim igračima ovogodišnjeg Jesenjeg kupa Vršca na prikazanoj igri i borbenosti a pobednicima čestitamo na uspešnom plasmanu. Nagrade će biti dodeljene 04.01.2019. na godišnjoj skupštini kluba koja u prostorijama kluba počinje u 18h a biće svečana i jubilarna jer klub ove godine obeležava zaista vredan jubilej od 95 godina neprestanog postojanja i takmičenja (izuzetak su samo četiri godine tokom drugog svetskog rata).

Advertisement

Jesenji kup Vršca u šahu za 2018. godinu dobio svoje finaliste i par koji će igrati za treće mesto – završeno polufinale

Velikom borbom i vrlo zanimljivim partijama završeno je polufinale Jesenjeg kupa Vršca i dobijeni su finalisti.

Za odluku o prva dva mesta i pobedničkom peharu sastaju se u finalu jesenjeg kupa Vršca u šahu za 2018. godinu fm Đonin Boško, prošlogodišnji pobednik, i kapiten šah kluba „Bora Kostić“ Vršac mk Mitrovanov Đorđe.

fm Đonin je do ovog finala stigao pobedom od 2:0 u izuzetno zanimljivom polufinalnom meču protiv mk Slobodana Simića. Posmatrajući rezultat moglo bi se zaključiti da je to bila laka pobeda ali upravo suprotno od toga, u prvoj partiji meča mk Slobodan Simić je imao dobijenu poziciju i samo zahvaljujući njegovim greškama u trenucima oskudice vremena i kada je tebalo da realizuje pobedu on je dozvolio fm Đoninu da preokrene partiju, pobedi  i povede u meču. U drugoj partiji meča fm Đonin je igrao sigurno i u svom stilu ne pružajući  mk Simić Slobi  ni najmanje mogućnosti da partiju dobije i vrati se u meč. Tako na kraju ipak zasluženo mada uz pomoć sreće i samog mk Simića, fm Đonin će igrati u finalu za pehar i zlatnu medalju. On je pobednik od prošle godine i brani prvo mesto.

U drugom polufinalnom meču viđena je još veća borba. mk Mitrovanov Đorđe, kapiten šah kluba „Bora Kostić“ Vršac je sa mk Zorić Savom, jednim od najpouzdanijih prvotimaca svoje ekipe igrao vrlo izjednačen meč u kome su prvo po sporom tempu viđena dva borbena sadržajna i zanimljiva remija da bi se pristupilo partijama po ubrzanom tempu (15’+5sec/potezu za svakog od igrača). I prva partija tog dopunskog meča završena je borbenim remijem a onda je usledila prava borba u kojoj je posle dosta preokreta na kraju mk Mitrovanov odneo pobedu. Iako ne bi bilo nepravedno i da je rezultat bio obrnut, u finale odlazi mk Mitrovanov Đorđe a mk Zorić Savo će u meču za treće mesto odmeriti snage sa mk Simić Slobom.

Meč finala i meč za treće mesto i bronzanu medalju na programu su sledeće nedelje – u ponedljak 24.12.2018. od 19h igraju se prve partije a uzvratne i eventualna doigravanja ako bude nerešeno u prve dve partije, igraju se u četvrtak 27.12.2018. od18h kada će se i odlučiti konačan plasman na ovogodišnjem Jesenjem kupu Vršca.

Bole 16 cup_sf_2018.png

 

Odigran Memorijal mr Jovana Uzelca

Kao i svake godine šahisti Vršca i Ritiševa organizuju memorijalni šahovski turnir u znak sećanja na Jovana Uzelca koji je za života nastupao kao šahista u ovim ekipama, ostavio dubok trag u ovim šahovskim sredinama i veliki broj prijatelja a ono najvažnije – Jovan je otac Ive i Čedomira Uzelca koji su sjajni ljudi i izvanredni šahisti koji uživaju u ovim klubovima simpatije i poštovanje. Čedomir Uzelac je i vršilac dužnosti Predsednika upravnog odbora šahovskog kluba „Bora Kostić“ Vršac i prvotimac ovog kluba za koji je i Iva igrala nekoliko godina sa velikim uspehom.

Turnir je ove godine odigran u Vršcu u prostorijama šahovskog kluba „Bora Kostić“ Vršac a igra se naizmenično jedne godine u Vršcu a jedne u Ritiševu.

Posle kratkog podsećanja na Jovana Uzelca i pozdravnih reči Ive i Čedomira Uzelca odigran je brzopotezni dvokružni turnir na kome je ove godine zbog snežnih padavina bilo „samo“ 14 igrača (podsetimo, prethodne 2017. ovaj turnir je okupio rekordnih 24 učesnika). Nakon zanimljivih partija i borbi pobednik od prethodne godine odbranio je prvo mesto a tabela ima ovakav konačan izgled:

Memorijal Jove Uzelca_16 12 2018

Evo i fotografije učesnika turnira:

20181216_160909

 

Šahovski turnir „Jesenji kup Vršca“ za 2018. godinu – poznati parovi polufinala

Nakon vrlo zanimljivih borbi u četvrtfinalu Jesenjeg kupa Vršca u šahu, dobijena su sva četiri polufinalista koji će odmeriti snage i odrediti finaliste pa i samog pobednika kao i drugo i treće mesto koja obezbeđju medalje i novčane nagrade.

U meču fm Đonin Boško – mkVojna Pau u prvoj partiji bele figure vodio je fm Đonin i dobio je tu partiju u malom broju poteza. U drugoj partiji mk Vojna je pokušavo belim figurama da napravi nekakve šanse za igru na pobedu ali je fm Đonin stvorio malu prednost  i ponavljao poteze prinuđujući svog protivnika na remi kojim se fm Đonin plasirao u polufinale ukupnim rezultatom meča od 1,5 .0,5

U meču mk Rankov Pera – mk Simić Slobodan  prvo je mk Simić poveo igrajući crnim figurama. Dospeo je mk Simić u slabiju poziciju, mk Rankov je tražio dobitak, osvojio je jednog pešaka ali je slabo odigrao topovsku završnicu i u toj završnici iako sa pešakom manje mk Simić je dobio prvu partiju i stekao veliku prednost pred uzvratnu paritju.      U uzvratnoj partiji igrao je čvrsto a mk Rankov je bio pod imperativom pobede i žrtvovao je kvalitet za aktivnost svojih figura U jako oštroj poziciji mk Simić se hladnokrvno branio, a kada je crnom ponestalo motiva za komplikovanje i napad a zatim i  odbrambenih mogućnosti, mk Simić je prešao u bolju završnicu i tu su se protivnici saglasili na remi što je mk Simića odvelo u polufinale turnira.

U meču mk Mitrovanov – mk Petrović  u prvoj partiji bele figure je vodio mk Mitrovanov i u jednoj od oštrih varijanti Sicilijanske odbrane po običaju svom starom rivalu žrtvovao figuru za dva pešaka i obilje komplikacija u kojima se mk Petrović slabo snašao i napravio grubu grešku i odmah bio za to kažnjen tako da je mk Mitrovanov tu prvu partiju meča dobio u malom broju poteza.  U drugoj partiji je bele figure vodio mk Petrović i stekao minimalnu prednost koju je održavao najvećim delom partije. Kada je na kraju promeniosve figure i ostao u podjednakoj damskoj završnici, mk Petrović je dugo pokušavao da stvori neki motiv za igru na pobedu ali nije mogao.

Poslednji meč koji je odigran u četvrtfinalu turnira  je meč između fmž Staka Ivković -Zorić Save. Ovaj meč je bio jedno vreme odložen zbog manjih zdravstvenih problema mk Zorića (bolovi u ukočenim leđima). U prvoj ovog meča partiji bele figure vodila fmž Staka Ivković i bila na visini zadatka – mk Zorić je stekao bolju poziciju, osvojio je pešaka, ali je fmž Ivković iskusno prevela završnicu u raznobojne lovce i tako se ta prva partija završila remijem. Međutim u drugoj partiji viđena je vrlo složena borba sa obostranim šansama ali je na kraju u vremenskoj oskudici fmž Ivković načinila nekoliko grešaka i našla se pred porazom koji je istovremeno značio i oproštaj od  mogućnosti da zaigra u polufinalu turnira u koje ide iz ovog meča mk Zorić.

Posle četvrtfinalnog kola tabela turnira ima sledeći izgled:

Bole-16-cup_2018.png                   Prve partije polufinalnih mečeva  fm Đonin Boško – mk Simić Slobodan i mk Mitrovanov Đorđe – mk Zorić Savo su na programu u ponedeljak 17.12.2018. sa početkom u 19h u prostorijama šah kluba „Bora Kostić“ Vršac, a uzvratne su na programu u četvrtak 20.12.2018. sa početkom u 18h.

Odigrano je prvenstvo Grada Vršca i šahovskog kluba „Bora Kostić“ Vršac za 2018. godinu za učenike osnovnih i srednjih škola

Veselo i živo bilo je u nedelju 09.12.2018. u šahovskom klubu „Bora Kostić“ Vršac kada se okupilo preko 70 učesnika šahovskog prvenstva Grada Vršca i šahovskog kluba „Bora Kostić“ Vršac za ovu, 2018. godinu. Nasutpili su učenici osnovnih škola kao i prethodne godine ali ove godine poseban turnir napravljen je i za učenike srednjih škola.

Posle izuzetno zanimljivih partija odigranih na nekoliko turnira gde su učesnici bili raspoređeni po grupama i starosti, dobijeni su pobednici. Sva prva mesta nagrađena su peharom i zlatnom medaljom, druga mesta srebrnom a treća bronzanom medaljom.

Plasman učenika osnovnih škola

Dečaci I razred osnovne škole:

1.Rabijac Viktor, Uljma, šahovska škola B.Kostić                                                                          2. Popovic Vuk, Vršac, šahovska škola B.kostić                                                                                3. Atanasković Ognjen, Vršac, šahovska škola B.Kostić

Dečaci II razred osnovne škole:                                                                                                        1. Vladislav Stefan, Vuk Karadžic Vršac, šahovska škola B.kostić                                             2. Nikolić Strahinja, Vuk Karadžic Vršac                                                                                           3. Stojkov Petar, Vuk Karadžic Vrsac

Devojčice II razred osnovne škole:                                                                                                   1. Grnčarski Iskra, Vuk Karadžic Vršac                                                                                          2. Nikolajev Maša, Vuk Karadžic Vršac                                                                                           3. Arađan Jovana, Vuk Karadžic Vrsac

Dečaci III razred osnovne škole:                                                                                      1.Vladislav Aleksa, Vuk Karadžić Vršac, šahovska škola B.Kostić                                             2. Daljević Milan, Moša Pijade Gudurica, šahovska škola B.kostić                         3. Knežević Aleksandar, Moša Pijade Gudurica

Devojčice III razred osnovne škole:                                                                                                    1.Milanko Milica, Moša Pijade Gudurica                                                                                          2. Sili Jana, Vuk Karadžic Vrsac

Dečaci IV razred osnovne škole:                                                                                        1.Popović Predrag, Paja Jovanović Vršac, šahovska škola B.Kostić                                           2. MItrović Vojin, J.Sterija Popović Vršac, šahovska škola B.kostić                                          3. Bućinac Luka, Vuk Karadžić Vršac, šahovska škola B.Kostić

Devojčice IV razred osnovne škole:                                                                                                 1. Jovanović Milica, Moša Pijade Gudurica                                                             2. Marinković Brinela, Moša Pijade Gudurica                                                                              3. Šavor Anja, Moša Pijade Gudurica

Dečaci V razred osnovne škole:                                                                                                        1. Skoko Andrej, Mladost Vršac                                                                                     2.Dragojević Aleksandar, Vuk Karadžić Vršac, šahovska škola B.Kostić               3. Ferjančić Mario, Moša Pijade Gudurica

Devojčice V razred osnovne škole:                                                                                                   1. Stamenkovic Jovana, Mladost Vršac

Dečaci VI razred osnovne škole:                                                                                                       1. Milićević Marko, J.Sterija Popović Vršac                                                                                   2. Kalai Marko, Moša Pijade Gudurica                                                                                           3. Preda Sebastian, Moša Pijade Gudurica

Devojčice VI razred osnovne škole:                                                                            1.Dimitrijević Jovana, Vuk Karadžić Vršac

Dečaci VII razred osnovne škole:                                                                                  1.Tomašević Luka, J.Sterija Popović Vršac                                                                                     2. Balać Strahinja, Moša Pijade Gudurica                                                                                      3. Nikolić Nemanja, Vuk Karadžić Vršac

Devojčice VII razred osnovne škole:                                                                                      1.Lazić Anja, Mladost Vršac                                                                                                               2. Grujić Marina, Vuk Karadžić Vršac                                                                                            3. Tolanov Sofija, Paja Jovanović Vršac

Dečaci VIII razred osnovne škole:                                                                                          1.Bekić Nikola, Vuk Karadžić Vršac                                                                                                 2. Kalinić Luka, J.Sterija Popović Vršac                                                                                          3. Preda Sebastian, O.Petrov Vršac

Devojčice VIII razred osnovne škole:                                                                               1.Petrović Jovana, Moša Pijade Gudurica, šahovska škola B.Kostić

Plasman učenika srednjih škola                                                                                                    Dečaci I-IV razred srednje škole:                                                                                   1.Dragojević Marko, I raz., N.Tesla Vršac                                                                             2.Stojić Luka, III raz.,  Hemijsko medicinska Vršac                                                                         3.Tasić Nemanja, I raz., N.Tesla Vršac

Devojčice I-IV razred srednje škole:                                                                                  1.Žegarac Željana, III raz., N.Tesla Vršac

Evo i nekoliko fotografija sa ovih lepih takmičenja koja su obeležila mladost i smeh i radost. Čestitamo mladim šahistima!

Jesenji kup Vršca u šahu za 2018. godinu – završena osmina finala i poznati parovi četvrtfinala

Posle revanš partija prvog kola svi mečevi su rešeni bez doigravanja. Preostala je odložena partija mk Uzelac Čeda – mk Zorić Savo koja će rešiti pobednika njihovog meča u kome je trenutno mk Zorić u prednosti jer je prvu partiju dobio i mk Uzelac mora da dobije drugu partiju da bi ostao u meču. Pobednika ovog meča očekuje kao protivnika u četvrtfinalu fm Staka Ivković koja je drugi nosioc turnira.

Ostale partije su odigrane večeras (06.12.2018 četvrtak) i postignuti su sledeći rezultati:

mk Rankov Pera je remijem protiv mk Ovčarov Dragutina obezbedio pobedu od 1,5:0,5 u meču i prolazak među osam najboljih isto kao i mk Simić Slobodan  koji je takođe remijem protiv mk Đorđev Bojana obezbedio prolazak u sledeće kolo i ulazak među osam takmičara koji će dalje između sebe rešavati plasman na turniru. Njihove pozicije posebno pozicija mk Rankova su možda mogle da se igraju i na pobedu ali to im nije bilo potrebno jer su obojica iz prethodne partije poneli prednost koju je samo trebalo sačuvati. mk Rankov Pera i mk Simić Slobodan su protivnici u sledećem  – drugom kolu Jesenjeg kupa Vršca.

mk Petrović Lazar je protiv mk Đurić Đurice osvojio i drugi poen i savladao ga sa maksimalnih 2:0. Međutim taj rezultat ne pokazuje da je Đurić imao svoje šanse u pojedinim trenucima obe partije ali eto dalje ide  uspešniji mk Petrović koga po žrebu u sledećem kolu očekuje njegov ljuti protivnik mk Mitrovanov Đorđe i ovaj njihov mini meč će biti istovremeno i uvod u peti meč za prvaka Radakove male koji igraju svakog januara i do sada je mk Mitrovanov bio uspešniji. Međutim to ništa ne mora da znači jer je svaka njihova partija priča za sebe a poznato je da oni igraju do krajnjih mogućnosti koje pozicije daju. Biće to zanimljiv meč, možda najzanimljiviji par četvrtfinalnih borbi.

mk Jovanović Slavko je izgubio meč protiv klupskog kolege mk Vojne Pau koji ide dalje i sastaje se u sledećem kolu sa prošlogodišnjim pobednikom i prvim nosiocem turnira fm Đonin Boškom.

Očekuju nas zanimljive borbe.

bole-16-cup_2018_1k_2p_06-12-2018.png

 

 

x

Takođe pogledajte

NSZ: Prijava kandidata za program “Moja prva plata” počinje 8. oktobra

Vlada Republike Srbije saopštila je danas da je prijava poslodavaca za učešće u programu “Moja ...

Facebook