“Srećna Nova godina, pile majkino”: Ovo je najpotresnija praznična slika Srbije, a nastala je na grobu malog Ognjena

Kraj groba malog Ognjena Paunovića (8) iz sela Zagajica kod Vršca, koji je preminuo u tamošnjoj bolnici, najverovatnije od sepse, okićena je plavo-bela jelka, suza i uvelo cveće…

Iznad mesta gde počiva njen nikad prežaljeni naslednik, sklupčana majka zavijena u crno, sa rukom naslonjenom na beli krst.

Ovu fotografiju Verica Petrović podelila je na Fejsbuk stranici “Pravda za Ognjena” uz emotikone sa suzama i slomljenog srca.

Teške trenutke, uspomene i godišnjice majka dečaka povremeno deli sa pratiocima na Fejsbuk stranici na kojoj traži pravdu za tragično preminulog osmogodišnjaka. Juče je potresla pratioce ne uspomenom  ili zahtevima za pravdom, već slikom tugovanja na mestu gde počiva njen sin i vapajem “Srećna Nova godina, pile majkino.”

Podsetimo, Ognjen je preminuo 28. avgusta 2018. godine na odeljenju intenzivne nege Opšte bolnice u Vršcu od sepse.

Verica Paunović kazala je da je sina nekoliko puta dovodila na kontrolu zbog povraćanja, dijareje i strašnih bolova u stomaku, ali da su ih lekari uvek vraćali kući s obrazloženjem da dete ima stomačni virus. U bolnicu su ga konačno primili kada je već bilo kasno.

Izvor Telegraf

 

 

x

Takođe pogledajte

Vršac, European Championship Club Cup u Temišvaru za uzrast starijih pionirki U15 (FOTO)

European Championship Club Cup u Temišvaru za uzrast starijih pionirki U15. Naše devojke se kao ...

Facebook