Uče makedonski jezik sa elementima nacionalne kulture u Gudurici

Udruženje makedonaca”Vardar Vršac” iz Vršca, tradicionalno na kraju godine obraduje djake u Gudurici, koja u osnovnoj školi”Moša Pijade” uče makedonski jezik sa elementima nacionalne kulture. Članovi udruženje iz Gudurice i Vršca, pripremili su za svu decu novogodišnje paketiće a po prvi put i druženje za sve djake škole, sa maskembalom, gde su deca pokazala svoju kreativnost i spremala sto interesantnije maske.

Najbolje maske bile su nagradjen vrednim poklonima koje su obezbedili udruženje”Vardar Vršac” i škola, no nagrada i slatkiša bilo je za sve. Ubrzo nakon maskembala usledila je i žurka,gde su se deca zabavljala i družila uz popularnu muziku. “Veoma nam je važno druženje sa decom iz Gudurice koja uce makedonski jezik u njihovoj školi i koristimo svaku priliku da ih upoznamo sa običajima, kulturom i tradicijom makedonaca a novogodisnji praznici bili su povod na naše djake obradujemo novogodišnji poklonima istakao je Risteski Darko predsednik udruženja.

Takodje ovom prilikom želeo bih da se zahvalim i kompanijama Swisslion i Univereksport koje su podržale ovaj projekat.

Ovom prilikom djaci su udruženju”Vardar Vršac” poklonili novogodišnje čestitke,koje su napravili na času uz pomoć njihove učiteljice Ohridije Dimitrovske.

Zadovoljstvo i sreću nisu krila ni deca kao i direktor škole Nenad Vasić, koji je pohvalio sve aktivnosti koje udruženje makedonaca realizuje u saradnji sa školom a iz godine u godinu ih je sve više.

U ovoj školskoj godini u školi u Gudurici, makedonski jezik sa elementima nacionalne kulture izučava ukupno 18  djaka u dve grupe i broj zainteresovanih je u povečanju.

 

x

Takođe pogledajte

Počinje velika akcija sadnje drveća u Vršcu

Grad Vršac počinje veliku akciju sadnje drveća “Posadi drvo, negujmo ga zajedno”. Ukoliko želite da ...

Facebook