U produkciji Vršačke Afirmacije Umetnika “ARS” održana dečja predstava „Snežana i osam Smehuljaka“ u Vršcu

Dečja predstava humanitarnog karaktera „Snežana i osam Smehuljaka“(ili inicijalnog naslova „Gde je sreća?“), u produkciji VAU „ARS“-a, po scenariju naše Zoke, Zorane Tomić, a uz podršku Grada Vršca, održana je 28. decembra 2018, u vršačkom Kulturnom centru. Naša želja da na što više vaših osmeha dodamo malo VAU „ARS“-ovske čarobne prašine i probudimo u njemu duh praznika uslišena je. Veliki broj naših sugrađana, posebno onih najmlađih, izaziva ogromno strahopoštovanje i zahvalnost, kao i neprocenjivo značajnu motivaciju za naš dalji rad.

Dakle, prisutni su upoznali savremenu Snežanu, Snešku (Zorana Tomić), koja je biće sveukupne lepote, kako spoljašnje, tako i unutrašnje – poznate pod nazivom dobrota, zatim i Miss Vecu Vješticu (Verica Preda PreVera), koju je usamljenost i odsustvo pravog prijatelja načinilo zavidnom i ljubomornom, a predmet svoje ljubomore, Snešku i njenu popularnost, pokušala je svim virtuelnim silama da osujeti na Instagramu i Fejzbuku. Naravno, publika je upoznala i neizostavne činioce sreće – Smehuljke (Mateja Aleksa Karović, Dunja Simeunović, Lazar Pejović, Marija Kekić, Nevena Predić, Sara Novaković, Elena Novaković, Mila Popović), Sneškine drugare.

Asistent u radu sa decom i veeeeelika tehnička pomoć bila je Tijana Đorđević. Oni su svi zajedno, na čelu sa Sneškom –  odnosno Zokom u ulozi Sneške, koja je snagom svog bogatog talenta podgrejala moždane vijugice mališana iz publike u potrazi za odgovorima na njena radoznala pitanja, ali i na igru – dali rešenje kako možemo svet oko nas učiniti boljim mestom za život. Prisutni su dokučili kako je to jabuka razdora iz tradicionalne bajke o Snežani postala jabuka mirovnica u savremenoj verziji naše Zoke, putem saznanja da je sreća u nama, i beskonačno je deljiva. I na koncu, desio nam se svima neizmeran zalogaj humanosti, jer smo predstavom obradovali i mališane korisnika Centra za socijalnu zaštitu i Udruženja “Parakvad” iz Vršca, a ogromnom količinom donetih poklona (na kojoj bi nam i sam Deda Mraz pozavideo) sledeće nedelje obradovaćemo i nezbrinutu decu iz doma “Vera Radivojević” iz Bele Crkve, jer su ulaznice u obliku slatkiša zapravo bile za dar njima. Dakle, Grad Vršac je podržao ovu predstavu, a podržali ste je i vi, dragi naši sugrađani, odazivom koji duplo prevazilazi prostor vršačkog Kulturnog centra, zbog čega će u najskorijem terminu biti upriličena repriza predstave.

Produžena snaga osmeha je i darovani song „Sreća je u nama“, takođe iz produkcije VAU “ARS”-a, kao deo dečje predstave “Snežana i osam  Smehuljaka“. Verica Preda PreVera je srcem svoje olovke napisala za njega tekst. Kompozicija je iznikla iz radosnih vibracija studija “Definicija zvuka”, od dva vršačka maga muzikoljupca – Nikole Matića i Miloša Dobrosavljevića. Nikoli Matiću su glas ukrasili združeni glasići Smehuljaka. Sve je to umešno uobličio u video spot Bojan Stefanović.

Do sledećeg viđenja, dragi naši, želimo da spoznate vlastitu bajku i sa njom spremno zakoračite iz godine na zalasku u godinu na izlasku, uvek nasmejani.

„Ovde je priča sasvim jasna, sreća je u tebi i tiha i glasna, sreća stanuje u svakom srcu, sreću crtamo na tuđem licu. Ovde je priča sasvim jasna, sreća je u tebi i tiha i glasna. Sreća stanuje u svakom srcu, sreću crtamo na tuđem licu. Šta vam drugo možemo reći, jednostavna je priča o sreći. Postoji osmeh, radost u očima, koju stvaramo telom i rečima. I ova pesma sreću vam daruje, jer samo dobrota u njoj caruje. Otključava lepotu ove planete, za svako malo i veliko dete!“

 

Tekst i fotografije: Nikolina Nina Babić

x

Takođe pogledajte

Novi direktor Drugog Oktobra Vršac, Jovan Knežević

Diplomirani pravnik Jovan Knežević, aktuelni načelnik uprave Grada Vršca uskoro bi mogao biti imenovan za ...

Facebook