Hemofarm fondacija dodelila stipendije najboljim studentima državnih fakulteta

Hemofarm fondacija uručila je ugovore o stipendiranju najboljim studentima državnih fakulteta i na događaju upriličenom u ovu čast, oprostila se od poslednje generacije stipendista.

Tokom sledeće akademske 2018/2019. godine, osim finansijske pomoći podržani studenti će imati mogućnost da pohađaju Mentorski program i program letnje stručne prakse „Možeš i ti“.

Osim dodele novih ugovora o stipendiranju, na ovom događaju sadašnji i budući stipendisti Hemofarm fondacije imali su priliku da čuju i završno predavanje u okviru „Mentorskog programa“. Predavanje na temu „Atlas humanih ćelija – Google mape ljudskog organizma” je održao Nemanja Marjanović, bivši stipendista Hemofarm fondacije i prvi internacionalni student sa ovih prostora koji je primljen na multidisciplinarni kombinovani doktorski program na Univerzitetu Harvard/MIT.

Hemofarm fondacija već tradicionalno pomaže najboljim studentima medicinskih, farmaceutskih, tehnoloških, hemijskih i fakulteta za fizičku hemiju koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije. Najveća novina u ovogodišnjem programu stipendiranja Hemofarm fondacije je mogućnost letnje stručne prakse, koja je osmišljena da pruži podršku budućim ekspertima u sticanju praktičnog znanja i radnog iskustva. Praksa će biti sprovedena u Srbiji i Nemačkoj tokom leta naredne godine.

– Od svog osnivanja, pre 25 godina podržavamo studente koji imaju izuzetne ocene, sjajne ideje, ambicije i želju da uče i napreduju, ali su slabijeg materijalnog stanja. Do danas smo podržali više od 3300 mladih širom zemlje, a za godišnje stipendije u školskoj 2018/19. izborili su se upravo studenti koji su u protekloj godini pokazali da radom i upornošću mogu da postignu velike rezultate, rekla je direktorka Hemofarm fondacije Suzana Đorđević, ističući da je četvoro stipendista iz prethodne generacije nakon završenog programa svoje karijere započelo u kompaniji Hemofarm

 

x

Takođe pogledajte

Počinje velika akcija sadnje drveća u Vršcu

Grad Vršac počinje veliku akciju sadnje drveća “Posadi drvo, negujmo ga zajedno”. Ukoliko želite da ...

Facebook