Paketići deci i novčana pomoć za 1.500 vršačkih porodica

Centar za socijalni rad je, uz pomoć Grada Vršca i donatora, i ove godine odlučio da ulepša praznike najugroženijima. Više od 1500 porodica dobiće jednokratnu novčanu pomoć, a najmlađima su već danas uručeni novogodišnji paketići.

Centar za socijalni rad i Grad Vršac ponovo su okupili mališane bez roditeljskog staranja i njihove hraniteljske porodice, kako bi im na najlepši način čestitali praznike. Po tradiciji, program je u svojim prostorijama pripremila OŠ “Mladost”, a nakon toga, zahvaljujući donatorima, najmlađima su uručeni i paketići.

“Ovaj put delimo 100 paketića za decu iz hraniteljskih porodica, odnosno decu na porodičnom smeštaju, i 15 paketića za decu – osobe sa invaliditetom koji imaju lične pratioce. Nakon toga, 210 porodica korisnika narodne kuhinje biće obradovani paketićima u objektu Crvenog krsta”, navela je Tatjana Nikolić, članica gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja.

Prijem za mališane i hraniteljske porodice, kojih na teritoriji Vršca ima 56, nije jedini koji je ovom prilikom organizovan. U prostorijama Centra za socijalni rad, organizovano je druženje sa korisnicima, koji za zaposlene imaju samo reči hvale.

“Ja sam 30 godina na socijalnoj pomoći, nesposobna za rad, nikad nas nisu odbili. Daju nam i jednokratne pomoći, i za lekove, i za drva, i za Uskrs – koliko toliko, ali uglavnom dobijemo”, ispričala nam je jedna od korisnica, Darinka Budak.

Darija Vezok, korisnica koja ima četvoro dece, dodala je da je zahvalna Centru za pomoć koju joj pružaju jer ima bolesnog muža: “Stalno mi izlaze u susret, i kad su javni radovi, maksimalno mi pomažu, i ovim putem im se puno zahvaljujem”.

Da su građani zadovoljni potvrdila je i Violeta Luka: ” Divni su i direktorka, i pravnica, svi, nemamo šta loše da kažemo. Veoma smo zadovoljni i našim Gradom, a nadamo se da će ubuduće biti i bolje”, zaključila je Violeta.

Ovom prilikom saopšteno je da će, zahvaljujući anonimnom donatoru, korisnici ponovo dobiti jednokratnu pomoć, uplatom na račune, 31.decembra:

“Dobiće je 1517 porodica, po 3000 dinara, a taj broj još nije konačan, jer se i dalje obnavljaju rešenja, i svako ko bude imao priznavajuće rešenje, dobiće sad na kraju godine 3000 dinara”, objasnila je direktorka Centra za socijalni rad u Vršcu Mirjana Knežević.

U Centru podsećaju da su jednokratnu pomoć korisnici dobili i za uskršnje praznike, kao i da su u septembru sva školska deca korisnici dobila pomoć za nabavku pribora – 1500 za osnovce, 2000 za srednjoškolce i 3000 za studente.

Izvor RTS

x

Takođe pogledajte

Pored Vršca pronađena najstarija hrišćanska crkva na svetu

SVETO BRDO ŽIDOVAR Na oko pola puta između Vršca i Bele Crkve nalazi se četrdesetak ...

Facebook