Održan 3. Memorijalni miting miting Mihajlo Švraka i Vršac je učestvovao

Ovog vikenda je u Beogradu, održan 3. Memorijalni miting miting Mihajlo Švraka, koji je okupio oko 500 takmičara iz regiona.
Takmičenje je održano u čast preminulog čuvenog trenera Mihajla Švrake,koji je trenirao našeg najtrofejnijeg atletičara Dragutina Topića u discipini skok u vis.
Atletski klub Top Jump je sjajno organizovao takmičenje,koje je bilo pozivnog karaktera,a boje ak Atina je odlično branio mladi Dušan Knežević koji je dobio zlatnu medalju u disciplini 50 m sa vremenom 8,80 sekundi. Ovom prilikom je i uspostavljena saradnja sa Ak Top Jump-om na čelu sa proslavljenim asom Dragutinom Topićem i Ak Atina iz Vršca,gde će naš šampion biti pozvan da bude promoter Atinskih igara.
Takođe, Ak Atina planira organizaciju jednog seminara sledeće godine,koji bi bio pod pokroviteljstvom Atletskog Saveza Srbije, Sportskog saveza Vojvodine,i Fakulteta za fizičko vaspitanje u Beogradu,gde bi teme bile “Razvoj vertikalne i horizontalne skočnosti” koji bi osim atletičarima,mogao biti zanimljiv i ostalim sportistima i trenerima, prevashodno iz košarke i odbojke.
Po rečima predsednika Srđana Jovanovića, sportski Vršac ima odličnu infrastrukturu, veliki broj klubova i plejadu mladih trenera i profesora fizičke kulture, i sledeći korak bi bio horizontalno povezivanje klubova na stručnoj i naučnoj bazi, što je preduslov vrhunskih rezultata u savremenom sportu.
x

Takođe pogledajte

PLIVANJE ZA KRST ČASNI 19. JANUARA NA GRADSKOM JEZERU

Pripreme za Bogojavljensko plivanje za Krst Časni, privode se kraju. Ova viteška manifestacija crkvenog, narodnog ...

Facebook