Jesenji kup Vršca u šahu za 2018. godinu dobio svoje finaliste i par koji će igrati za treće mesto – završeno polufinale

Velikom borbom i vrlo zanimljivim partijama završeno je polufinale Jesenjeg kupa Vršca i dobijeni su finalisti.

Za odluku o prva dva mesta i pobedničkom peharu sastaju se u finalu jesenjeg kupa Vršca u šahu za 2018. godinu fm Đonin Boško, prošlogodišnji pobednik, i kapiten šah kluba „Bora Kostić“ Vršac mk Mitrovanov Đorđe.

 

fm Đonin je do ovog finala stigao pobedom od 2:0 u izuzetno zanimljivom polufinalnom meču protiv mk Slobodana Simića. Posmatrajući rezultat moglo bi se zaključiti da je to bila laka pobeda ali upravo suprotno od toga, u prvoj partiji meča mk Slobodan Simić je imao dobijenu poziciju i samo zahvaljujući njegovim greškama u trenucima oskudice vremena i kada je tebalo da realizuje pobedu on je dozvolio fm Đoninu da preokrene partiju, pobedi  i povede u meču. U drugoj partiji meča fm Đonin je igrao sigurno i u svom stilu ne pružajući  mk Simić Slobi  ni najmanje mogućnosti da partiju dobije i vrati se u meč. Tako na kraju ipak zasluženo mada uz pomoć sreće i samog mk Simića, fm Đonin će igrati u finalu za pehar i zlatnu medalju. On je pobednik od prošle godine i brani prvo mesto.

U drugom polufinalnom meču viđena je još veća borba. mk Mitrovanov Đorđe, kapiten šah kluba „Bora Kostić“ Vršac je sa mk Zorić Savom, jednim od najpouzdanijih prvotimaca svoje ekipe igrao vrlo izjednačen meč u kome su prvo po sporom tempu viđena dva borbena sadržajna i zanimljiva remija da bi se pristupilo partijama po ubrzanom tempu (15’+5sec/potezu za svakog od igrača). I prva partija tog dopunskog meča završena je borbenim remijem a onda je usledila prava borba u kojoj je posle dosta preokreta na kraju mk Mitrovanov odneo pobedu. Iako ne bi bilo nepravedno i da je rezultat bio obrnut, u finale odlazi mk Mitrovanov Đorđe a mk Zorić Savo će u meču za treće mesto odmeriti snage sa mk Simić Slobom.

 

Meč finala i meč za treće mesto i bronzanu medalju na programu su sledeće nedelje – u ponedljak 24.12.2018. od 19h igraju se prve partije a uzvratne i eventualna doigravanja ako bude nerešeno u prve dve partije, igraju se u četvrtak 27.12.2018. od18h kada će se i odlučiti konačan plasman na ovogodišnjem Jesenjem kupu Vršca.

Bole 16 cup_sf_2018.png

 

 

x

Takođe pogledajte

NSZ: Prijava kandidata za program “Moja prva plata” počinje 8. oktobra

Vlada Republike Srbije saopštila je danas da je prijava poslodavaca za učešće u programu “Moja ...

Facebook