Odigran Memorijal mr Jovana Uzelca

Kao i svake godine šahisti Vršca i Ritiševa organizuju memorijalni šahovski turnir u znak sećanja na Jovana Uzelca koji je za života nastupao kao šahista u ovim ekipama,ostavio dubok trag u ovim šahovskim sredinama i veliki broj prijatelja a najvžnije – Jovan je otac Ive i Čedomira Uzelca koji su sjajni ljudi i izvanredni šahisti koji uživaju u ovim klubovima simpatije i poštovanje. Čedomir Uzelac je i vršilac dužnosti Predsednika upravnog odbora šahovskog kluba “Bora Kostić” Vršac i prvotimac ovog kluba za koji je i Iva igrala nekoliko godina sa velikim uspehom.

Turnir je ove godine odigran u Vršcu u prostorijama šahovskog kluba “Bora Kostić” Vršac a igra se naizmenično jedne godine u Vršcu a jedne u Ritiševu.

Posle kratkog podsećanja na Jovana Uzelca i pozdravnih reči Ive i Čedomira Uzelca odigran je brzopotezni dvokružni turnir na kome je ove godine zbog snežnih padavina bilo “samo” 14 igrača (podsetimo, prethodne 2017. ovaj turnir je okupio rekordnih 24 učesnika. Nakon zanimljivih partija i borbi pobednik od prethodne godine odbranio je svoje prvo mesto a tabela ima ovakav konačan izgled:

Memorijal Jove Uzelca_16 12 2018

 

x

Takođe pogledajte

Vršac, RONALD ZELIGER: Opredeljenost nemačkih kompanija za Srbiju nepromenjena

Proces deglobalizacije u pojedinim sektorima, kojem je posebno doprinela kriza izazvana korona virusom, može biti ...

Facebook