Učešće AK “Atina” na Mitingu budućih šampiona u Beogradu

Atletski klub Atina iz Vršca je proteklog vikenda učestvovao na 3.Mitingu budućih šampiona u Beogradu u organizaciji Ak Partizan iz Beograda.Takmičenje je održano u novoj velelepnoj dvorani koja je bila bukbalno pretesna da primi sve učesnike. Ukupno je učestvovalo oko 800 takmičara u svim uzrasnim kategorijama,podeljenim po disciplinama.Na ovom izuzetno jakom takmičenju učešće su uzeli osim domaćih klubova,i takmičari iz regiona, prevashodno iz Bosne i Hercegovine,Crne Gore i Hrvatske. Takmičari ak Atine su nastupili u kategoriji Atleteskih škola koje su razvrstane po godištima na grupe A.B C.
Svi takmičari su se takmičili u discipli Dvoboj koja obuhvata sprint na 50m i skok u dalj,gde sepobednik dobija zbrajanjem rezultata iz obe discipline na osnovu posebnog bodovanja.
Najuspešniji je bio buduća nada vršačke atletike Marko Mladenovski (2007 godište) u konkurenciji atletskih škola A, koji je osvojio prvo mesto u skoku u dalj sa rezultatom 4,31 metar u konkurenciji čak 55 takmičara.
Na žalost u sprintu na 50m  je postigao nešto slabiji rezultat 8,17 sekundi,te mu je izmakla medalja u dvoboju.
Pored njega nastupili su još istoj konkurenciji i Knežević Dušan sa rezultatom 50m-8.53 i skok u dalj 2,54 kao i Aleksa Vejinović 50m-9,58 i skok u dalj 3.13 metara.
U konkurenciji atletskih škola B, nastupila je Jovanović Dijana ostvarivši vreme na 50m-9,92 s i skok u dalj 2,37 metara. Nešto lošiji rezultati u sprintu su posledica uslova treninga u zimskom periodu,sa kojim kubure male sredine. Još jednu važnu pobedu je odnela sportska diplomatija,koja je uspela da obezbedi podršku Atletskog Saveza Srbije da se sledeći miting Atinske igre,okupe  klubovi iz cele Srbije,promoteri mitinga i ono što je najvažnije elektronsko merenje vremena koje daje zvanični i međunarodni legimitet takmičenju.
Sledeće takmičenje je 29.decembra takođe u dvorani u Beogradu u organizaciji AK Crvena Zvezda.
x

Takođe pogledajte

Parakvad poklonio kućicu za čepove školi u Velikom Središtu

Udruženje “Parakvad” Vršac uručilo je danas kućicu za sakupljanje čepova OŠ “Branko Radičević”, vrtićkom odeljenju ...

Facebook