Jesenji kup Vršca u šahu za 2018. godinu – završena osmina finala i poznati parovi četvrtfinala

Posle revanš partija prvog kola svi mečevi su rešeni bez doigravanja. Preostala je odložena partija mk Uzelac Čeda – mk Zorić Savo koja će rešiti pobednika njihovog meča u kome je trenutno mk Zorić u prednosti jer je prvu partiju dobio i mk Uzelac mora da dobije drugu partiju da bi ostao u meču. Pobednika ovog meča očekuje kao protivnika u četvrtfinalu fm Staka Ivković koja je drugi nosioc turnira.

Ostale partije su odigrane večeras (06.12.2018 četvrtak) i postignuti su sledeći rezultati:

mk Rankov Pera je remijem protiv mk Ovčarov Dragutina obezbedio pobedu od 1,5:0,5 u meču i prolazak među osam najboljih isto kao i mk Simić Slobodan  koji je takođe remijem protiv mk Đorđev Bojana obezbedio prolazak u sledeće kolo i ulazak među osam takmičara koji će dalje između sebe rešavati plasman na turniru. Njihove pozicije posebno pozicija mk Rankova su možda mogle da se igraju i na pobedu ali to im nije bilo potrebno jer su obojica iz prethodne partije poneli prednost koju je samo trebalo sačuvati. mk Rankov Pera i mk Simić Slobodan su protivnici u sledećem  – drugom kolu Jesenjeg kupa Vršca.

mk Petrović Lazar je protiv mk Đurić Đurice osvojio i drugi poen i savladao ga sa maksimalnih 2:0. Međutim taj rezultat ne pokazuje da je Đurić imao svoje šanse u pojedinim trenucima obe partije ali eto dalje ide  uspešniji mk Petrović koga po žrebu u sledećem kolu očekuje njegov ljuti protivnik mk Mitrovanov Đorđe i ovaj njihov mini meč će biti istovremeno i uvod u peti meč za prvaka Radakove male koji igraju svakog januara i do sada je mk Mitrovanov bio uspešniji. Međutim to ništa ne mora da znači jer je svaka njihova partija priča za sebe a poznato je da oni igraju do krajnjih mogućnosti koje pozicije daju. Biće to zanimljiv meč, možda najzanimljiviji par četvrtfinalnih borbi.

mk Jovanović Slavko je izgubio meč protiv klupskog kolege mk Vojne Pau koji ide dalje i sastaje se u sledećem kolu sa prošlogodišnjim pobednikom i prvim nosiocem turnira fm Đonin Boškom.

Očekuju nas zanimljive borbe.

 

x

Takođe pogledajte

Parakvad poklonio kućicu za čepove školi u Velikom Središtu

Udruženje “Parakvad” Vršac uručilo je danas kućicu za sakupljanje čepova OŠ “Branko Radičević”, vrtićkom odeljenju ...

Facebook