Obradovala ih umesto Deda Mraza, iz Gudurice

Da je mlada udovica Sanja Bartok (30) iz Gudurice, nadomak Vršca, i njenih šestoro mališana dotakla srce naše plemenite čitateljke Nadežde Radović iz Vizbadena, mnogima koji prate stranu Humanitarnog mosta, više je nego jasno.

U prilog ovoj tvrdnji stoji činjenica da nikad ne prođe mnogo vremena, a da za Sanju i dečicu ne pripremi neko lepo iznenađenje. Izuzetka nema ni ovog puta, jer im je ova žena dobrog srca posredstvom naše Redakcije u Bad Filbelu, poslala novčanu pomoć od 200 evra kao i dva poveća poklon-paketa.

Za Sanju i njene mališane: 10-godišnju Anu, devetogodišnju Milenu, osmogodišnjeg Đorđa, sedmogodišnju Branislavu, četvorogodišnjeg Davida i trogodišnjeg Vuka, ovakav vid pomoći znači ponekad i sam opstanak. Ostavši rano bez supruga, koga je teška bolest odnela u 27. godini, mlada mama se našla na životnoj prekretnici, jer je o šestoro mališana trebalo da vodi brigu bez ikakvih primanja.

Njena teška sudbina dotakla je u srce mnoge dobre ljude, kao i naše čitaoce koji su joj zdušno priskočili u pomoć. Samo zahvaljujući njihovoj prijateljskoj i izdašnoj ruci njima je danas lakše. Znajući da im je svaka pomoć dobrodošla, tako su i pokloni naše humane čitateljke Nadežde ubrzo stigli na konačno odredište, tačnije u Guduricu, donevši mališanima neizmernu radost.

– Naša dobra Nada nije propustila priliku da usreći decu ni sad pred praznike i na tome sam joj do neba zahvalna. U suštini ni najlepšim rečima ne mogu da opišem šta sve osećam. Nikad neću zaboraviti ni njenu posetu, kao ni deca. Neka je dragi Bog čuva i podari svaku blagodat – rekla je mlada majka Sanja, dodavši:

– Naravno, kao i svaki put deca su uživala i skakala od radosti otvarajući pakete, jer u njima svaki put bude mnogo slatkiša, igračkica, hrane i garderobe, pa pokloni dobre Nadežde za njih dođu poput najboljih paketića od Deda Mraza. Činjenica je da ne bismo osetili draž praznika, kako predstojećeg, tako ni proteklih da nije bilo dobrih ljudi poput ove divne žene. Zamolila me je da joj pišem pismo, što ću i ovog puta učiniti. Na taj način i podeliti sa njom sve novosti kod nas.

Osim ljubavi, mnogo toga nedostaje

Kućica u kojoj žive Sanja i mališani, osposobljena je koliko su mogućnosti dozvoljavale, ali kupatilo im je i dalje u lošem i dotrajalom stanju. Greju se na drva. Ponekad uključuju peć, ali moraju da budu oprezni, jer su instalacije loše, da ne bi došlo do požara. Od pokućstva imaju samo najosnovnije, i to je sve. Uprkos skromnim uslovima u kojima žive i odrastaju, Sanjini mališani odrastaju uz mnogo ljubavi i pažnje, što je i najvažniji preduslov da postanu dobri ljudi, takođe spremni da pomognu drugima.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Izvor Vesti-online

 

x

Takođe pogledajte

MK Fintel Wind kod Vršca otvara svoj treći i najveći vetropark u Srbiji „KOŠAVA 1“

SVEČANO OTVARANJE NAJVEĆEG VETROPARKA KOMPANIJE MK FINTEL WIND MK Fintel Wind, zajednička kompanija italijanske Fintel ...

Facebook