“Od malog pogona u Vršcu do kompanije na tri kontinenta” FOTO

Hemofarm je u 2018. “potvrdio prošlogodišnji rekord u proizvodnji od 5,5 milijardi tableta”, uz rekordanu produkciju u pogonima u Banjaluci, Šapcu i Podgorici.

“Ponosni smo jer je Hemofarm u prethodnih 58 godina od malog pogona u Vršcu izrastao u internacionalnu kompaniju koja posluje globalno – na tri kontinenta i u skoro 40 zemalja sveta”, izjavio je generalni direkor Hemofarma i potpredsednik Štada grupe Ronald Zelinger na godišnjem prijemu te kompanije.

On je istakao da je ove godine Hemofarm nastavio da, u skladu sa najvišim svetskim standardima, uvodi elektronske sisteme za upravljanje različitim procesima unutar kompanije, a povećana je i prodaja u segmentu preparata i lekova koji se izdaju bez recepta za 20 odsto u odnosu na 2017. godinu.

“Posebno smo ponosni na Hemofarm fondaciju koja je ove godine proslavila 25. rođendan i pokazala da i nakon četvrt veka sa istim žarom brine za druge”, naglasio je Zeliger.

Hemofarm je, kako je naveo, u ovoj godini dobio i priznanje za prethodni rad od Štada grupe, u okviru koje posluje, pa tako vršačka kompanija sada svoju stručnu podršku pruža dodatnim tržištima Štade u istočnoj Evropi.

Kako je saopšteno, tokom prethodnih meseci Hemofarm je lansirao više proizvoda u oblasti kardiologije, urologije i dugih grane medicine, a ponudio je i modernu terapiju za razne vrste oboljenja.

Pogoni te kompanije svrstani su među 20 odsto energetski najefikasnijih u svetu u svojoj kategoriji, a Hemofarm je i ove godine, uprkos rekordnoj proizvodnji, uspeo da dodatno smanji utrošak električne energije i prirodnog gasa po pakovanju gotovog proizvoda.

Izvor B92

 

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić
x

Takođe pogledajte

Danas je Međunarodni dan maternjeg jezika

Širom sveta obeležava se Dan maternjeg jezika. Članice Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu, ...

Facebook