Vršac: Čeka se odluka Ustavnog suda zbog sporova penzionera i Grada

Više od 3.000 penzionera tužilo je Grad Vršac, jer im je, navodno, u jednom periodu nezakonito uziman novac za kanalizaciju, a na osnovu drugostepene presude obeštećeno je nih stotinak.

Lokalna samouprava je na svaki izgubljeni spor uložila žalbu. Jedna od njih je usvojena, i sada se čeka konačna odluka Ustavnog suda, koja bi trebalo da bude poznata do kraja godine.
Kako Novosti saznaju, ukoliko se definitivno ustanovi da zakon nije bio ispoštovan, Grad će bez pogovora morati penzionerima da vrati uzete pare. O ukupnom iznosu samo se nagađa, ali je činjenica da bi to imalo ogromne posledice po dalje funkcionisanje grada.
U suprotnom, obeštećeni Vrščani će, uz povraćaj dobijenog novca, morati iz svog džepa da plate i sve pripadajuće troškove svog sudskog spora.
U Gradskoj upravi nisu želeli da daju izjavu ovim povodom, ali je gradonačelnica Dragana Mitrović nedavno za skupštinskom govornicom rekla da je ceo slučaj ispolitizovan i da nikome neće doneti dobro.
Žalosno je što su pojedine političke opcije zloupotrebile penzionere podstrekavajući ih na podnošenje tužbi protiv Grada. Videćemo šta će reći Ustavni sud, ali će u oba slučaja šteta biti ogromna. Jedini koji će profitirati su procenitelji i advokati“, istakla je gradonačelnica.
Za obeštećenje stotinak penzionera iz gradske kase do sada je isplaćeno 10 miliona dinara. Veći deo tog novca otišao je, međutim, na sudske troškove. To govori i primer jedne Vršćanke, kojoj je vraćeno pripadajućih 17.000, a ceo spor je koštao 105.000 dinra. Opozicija kaže da je vlast sama kriva za to, jer nije htela vansudsko poravnanje.
Izvor Novosti
x

Takođe pogledajte

Šahovski turnir u Ritiševu

Već u nedelju, 11.08.2019. šahovske ekipe su se ponovo okupile i takmičile u Ritiševu gde ...

Facebook