VRŠAČKE VINARIJE NA SAJMU VINA U SOMBORU

Turistička organizacija  Vršac i vinski podrumi iz Vršca bili su učesnici na Međunarodnoj manifestaciji  X. „Ravangrad Wine Fest“ koja je u subotu 01. decembra 2018. održana u Somboru. Festival je ove godine okupio veliki broj, posetilaca i izlagača, a u Sokolskom domu i Mađarskoj građanskoj kasini u radno vreme Festivala od 12h – 21h. mogla se kupiti ulaznica  koja je iznosila 300 dinara i  podrazumevala je  staklenu vinsku čašu, katalog izlagača, mogućnost degustacije izloženih proizvoda, kao i pristup pratećem programu Ravangrad Wine Festa.

Ove godine tri vinarije su predstavile vinsku tradiciju Vršca na  „Ravangrad Wine Fest“ – međunarodnom festivalu vina i hrane. To su: Podrum „Tatalović“ – Podrum kupinovog vina Tatalović, vlasnika Dušana Tatalovića. „ Vinarija „Bahus“, porodična vinarija Ivana Milanovića, iz vinskog sela Gudurice gde se proizvodi sedam vrsta vina, a najponosniji su na više puta nagrađivan Traminac. Porodicna  vinarija Vinik , vlasnika Nikole Cuculja, banatskog viteza vina, koji je ljubav, znanje i tradiciju, pretočio u  Vržole vina .

Posetioci su imali priliku da uživaju u degustaciji vina  Vršačkih vinara koji su već godinama prisutni na Međunarodnom festivalu vina i hrane „Ravangrad Wine Fest“, posebno zato što je značajan za vinare Vršca koji na ovaj način promovišu svoja vina i predstavljaju se publici ovog kraja.

Nastavljena je zajednička saradnja i lepa vinska priča dva veoma slična grada.

U okviru ovog događaja , promovisane su predstojeće 9. Praznične Đakonije i Vinofest – manifestacije sličnog tipa, koje organizuje Turističa organizacija  Vršac, kao i celokupna turistička ponuda Vršca sa akcentom. na vinski turizam

 

 

x

Takođe pogledajte

„Nacionalni dom“ nije dom. On je druga kuća

Ako ste sami, bolesni ili jednostavno želite da starost provedete u organizovanom okruženju i društvu ...

Facebook