Generalni konzulat Republike Rumunije u Vršcu organizovao je prijem u zgradi Кonkordije

Povodom 100 godina od potpisivanja povelje o ujedinjenju Rumunije, Generalni konzulat Republike Rumunije u Vršcu organizovao je prijem u zgradi Кonkordije.

Na svečanosti su prosustvovali brojni gosti iz lokalne samouprave, rumunske ambasade, crkvenog, kulturnog i privrednog života.

Generalni konzul Rumunije George Dinu u svom obraćanju najpre se zahvalio Gradu Vršcu na veoma dobroj saradnji i izuzetnom odnosu prema rumunskoj nacionalnoj manjini, a novoizabranom Nacionalnom savetu rumunske nacionalne manjine u Srbiji čestitao izbor i poželeo mnogo uspeha u budućem radu, potom je gostima ispričao istoriju ujedinjenja Rumunije i značaj povelje potpisane u Alba Juliji 01.12.1918.

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović čestitala je rumunskoj naciji državni praznik i požela im da ga još dugo u miru proslavljaju. “Ovo nije samo običan Nacionalni dan, ovo je ceo vek postojanja današnje Rumunije što znači ceo vek dobrosusedskih i prijateljskih odnosa sa Srbijom.

Takvi odnosi doprineli su uspešnoj prekograničnoj saradnji, u poslednje vreme sve više se odražavaju na kulturnu saradnju, a u budućnosti bi trebalo da budu stožer razvoja privredne saradnje dveju zemalja” istakla je Gradonačelnica Vršca.

Svečanost je pratio i bogat kulturno umetnički program.

x

Takođe pogledajte

GERONTO-DOMAĆICE 25 GODINA U SLUŽBI GRAĐANA VRŠCA (foto)

U Gudurici je danas obeleženo 25 godina od početka rada službe geronoto-domaćica i 15 godina ...

Facebook