Vršačka fabrika konditorskih proizvoda Banat prestaje da postoji – Uskoro pripajanje Swisslionu, proizvodnja i brendovi ostaju

Fabrika slatkiša Banat iz Vršca, koju je 2016. kupila kompanija Swisslion, uskoro će prestati da postoji.
Na sajtu kompanije Swisslion Takovo objavljen je nacrt ugovora o pripajanju privrednog društva Banat 1894 iz Vršca tom poslovnom sistemu.
U tom dokumentu, koji je potpisan 28. novembra ove godine, na osnovu odluke o pripajanju donete početkom septembra stoji da Banat celokupnu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu (vozila, zemljište, njive i zgrade u Vršcu), prenosi Swisslionu i prestaje sa postojanjem, bez sprovođenja postupka likvidacije.
Kako je navedeno, Swisslion će preuzeti i 99 zaposlenih u vršačkoj fabrici konditorskih proizvoda. Pripajanjem drugoj kompaniji, privredno društvo se briše iz registra firmi.
U nacrtu ugovora o pripajanju istaknuto je i da je vrednost imovine Banata 818.272.000 dinara, a da dugovi iznose 532.490.000 dinara, iz čega se vidi da Banat posluje pozitivno.
Kako je rečeno u Swisslionu, “odluka o pripajanju Banata najvećoj konditorskoj industriji u regionu, doneta je u cilju racionalizacije i jedinstvenog nastupa na tržištu”.
Na pitanje šta će biti sa proizvodnjom Banata i čuvenim brendovima poput mlečne čokolade Banat i YoYo čokolade sa rižom i da li će oni nastaviti da se proizvode pod tim imenom, iz Swissliona odgovaraju da će kontinuitet proizvodnje Banata i svih njegovih brendova biti nastavljen.
Proizvodnja, proizvodni program i svi brendovi Banata nastavljaju osvajanje tržišta i potrošača, uz primenu jedinstvene Swisslion tehnologije koja garantuje najveći nivo kvaliteta i marketinške aktivnosti na jačanju brendova Banata 1894 – kažu u Swisslionu.
Direktorka vršačke fabrike Dragana Mrđa samo nam je kratko prokomentarisala da je pripajanje Banata Swisslionu “prirodno”, jer je u pitanju veliki sistem.
Skupština akcionara obe firme tek treba da se izjasne o nacrtu ugovora o pripajanju, a rok za to je 60 dana od dana njegovog objavljivanja na sajtu Agencije za privredne registre.
Podsetimo, Swisslion je Banat kupio pre dve godine od požarevačkog Bambija sa, kako je tada navedeno, “ciljem revitalizacije kompanije i njenih proizvoda”.
I takođe treba podsetiti da je BANAT AD nekada bio veoma kvalitetna i dobra firma, gde su plate bile iznad proseka!
BANAT AD je imao preko 660 zaposlenih ljudi, sa izvarednim kvalitetom proizvoda, koji su dominirali i u bivšoj Jugoslaviji. Da bi kasnije bio prodat Salfordu (London), a posle toga bio pripojen Bambiju Požarevac, potpuno besplatno i kasnije su dobre i nove mašine prešle u pogonima u Požarevcu.
Ko je kriv za raspad BANAT AD Vršac ? 
Zadnje odnosno bivše rukovodstvo, ko su ti ljudi, prepoznaće se sami, istorija pamti …
x

Takođe pogledajte

OFK Vršac gostovao u Pančevu

Fudbalska prvenstvena utakmica, 9 kolo Srpske lige Vojvodine,  Vršac je gostovao u Pančevu, poražen je ...

Facebook