DIS zaradu od prodatih kesa poklanja onima kojima je najpotrebnija: 875.000 dinara donirano je porodilištu i dečijem odeljenju Opšte bolnice Vršac

Kompanija DIS je, u saradnji sa PKS, pre tri meseca započela akciju na teritoriji čitave Srbije u kojoj se od svake prodate plastične biorazgradive kese deo novca donira dečijim odeljenjima i porodilištima u bolnicama.

Tokom proteklog meseca u ove svrhe od prodatih kesa prikupljeno je 875.000 dinara. Sav novac doniran je porodilištu i dečijem odeljenju Opšte bolnice Vršac.

Direktor Opšte bolnice Vršac Jon Omoran, pri uručivanju čeka, zahvalio se kompaniji DIS na donaciji i rekao da će novac od donacije biti upotrebljen tamo gde je najpotrebniji:

– Novac koji nam je trgovinski lanac DIS donirao biće potrošen za nabavku opreme. Oprema nam je najpotrebnija na i dečjem i odeljenju neonatologije naše bolnice – dodao je dr Jon i još jednom se zahvalio kompaniji DIS.

Ček sa donacijom u direktorijumu Opšte bolnice Vršac danas je ispred DIS kompanije uručila direktorka marketinga Mila Ćurčin.

– Zadovoljstvo mi je da vas obavestim da je kompanija DIS zajedno sa potrošačima prikupila 875.000 dinara odvajajući po dinar od svake biorazgradive kese, a u okviru kampanje za zaštitu životne sredine kojoj smo se priključili. Novac za donaciju je skupljan u DIS marketima na nivou Srbije i ovo je treća u nizu donacija – rekla je Mila Ćurčin.

Kada je kompanija DIS započela naplatu plastičnih biorazgradivih kesa, prvog meseca prikupljeno je 910.000 dinara. Ovaj iznos doniran je porodilištu Opšte bolnice „Stefan Visoki” u Smederevskoj Palanci, a tokom drugog meseca je prikupljeno 870.000 dinara, i novac od ove akcije uručen je Opštoj bolnici “Studenica” u Kraljevu.

Izvor Telegraf

 

 

 

 

 

x

Takođe pogledajte

OFK Vršac gostovao u Pančevu

Fudbalska prvenstvena utakmica, 9 kolo Srpske lige Vojvodine,  Vršac je gostovao u Pančevu, poražen je ...

Facebook