Najnovija knjiga u izdanju Udruženja “Leonardo” Vršac pod nazivom “Duševna bolest nije zarazna” u Vršcu

Najnovija knjiga u izdanju Udruženja “Leonardo” Vršac pod nazivom “Duševna bolest nije zarazna” autorke prof. Miroslave Kućančanin, pšredstavljena je Vrščanima Gradskom muzeju.

U ovoj knjizi autorka je sažela istorijske podatke stvaranja jedinstvenog pozorišta u Srbiji „Prozor” koje radi više od 12 godina i to veoma uspešno i poznato je u zemlji i van nje.

Gledaoci su videli i kratak film o ovom pozorištu kako bi imali bolji uvid u temu ove knjige. Nove tendencije lečenja, antistigma program, primenjene su u praksi kao terapija koja je prikazana u knjizi. 

-Da je komedija kao vrsta terapije zaista delotvorna i lekovita dokazala sam u praksi tokom svih ovih godina uspešnog rada sa svojim glumcima sada su ovde sa nama na promociji i mogu da kažu kako se osećaju. Kažu da su preporođeni, izjavila je autorka prof. Miroslava Kućančanin, osnivač i režiser pozorišta “Prozor”.

Promociju su organizovali SPB “Dr Slavoljub Bakalović” i  Udruženje “Duševna oaza”.

Pored autorke, o knjizi su govorili direktor psihijatrijske bolnice dr Tatjana Voskresenski, direktor Gerontološkog centra Vršac Anđelija Kručičanin i Đurica Popov sekretar “Udruženja duševna oaza” koji je odradio grafički dizajn za ovu knjigu.

 

x

Takođe pogledajte

Južnobanatski SNS svom snagom uz Vučića

Južnobanatski Okružni odbor SNS saopštio je da daje punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i želi ...

Facebook