Vršac, jedinstvena prilika da prođete ceo kanjon Nere u jednom danu

Jedinstvena prilika da prođete ceo kanjon Nere u jednom danu!

Od Šopotu Nou do Sasca Romane, oko 23km niz reku

Prvi deo ide putićem pored reke, livadama, do mesta gde se drvenim merdevinama penjemo na put 4m iznad u steni, odakle nastavljamo do mesta gde se prvi put izuvamo i prelazimo reku da bi došli do Djavoljeg jezera (Lacului Dracului). Pogled na jezero i nestvarnu boju vode ostaviće vas bez daha.

Kada se oporavite od uzbudjenja i odmorite malo nastavljamo dalje. Sada idemo malo uzbrdo, da bi nastavili dalje niz reku. Do dolaska na mesto gde drugi put prelazimo reku imamo da prodjemo put usečen u stenu, često toliko uzak da mora “na kant” da se ide, par spusteva niz stenu gde se pridržavamo za sajle…

Posle drugog prelaska nastavljamo dalje, još malo puta u steni sa sajlama jer je još uže nego do tad i izlazimo na zemljani put odakle idemo do mesta gde se Bea uliva u Neru. Ovo parče Vam dodje kao odmor.
Prolazimo kroz tunele koje su još rimljani usekli u stene i skoro smo na kraju šetnje. Ostaje još samo da se predje viseći most i stižemo na cilj.
Celodnevna tura, potrebna dobra kondicija.

Poneti hranu i vodu za ceo dan, presvlaku ako se pokvasite slučajno, peškirić, baterijsku lampu, nepromočivu vreću ili kesicu za telefon, dokumenta, novac… Odeća prilagodjena vremenskim uslovima za taj dan.

Polazak iz Vršca u 5, povratak ko zna 😄

Cena:3500din, 2500din za članove kluba.

Potrebno je 6 prijavljenih da bi se izlet realizovao.

Informacije i prijave: 062/253-200

 

x

Takođe pogledajte

Nestanak struje u Vršcu ii okolini

Markovac Utorak 20. avgust Markovac opština Vršac Naseljeno mesto Markovac. 9.00-10.00 U slučaju vremenskih neprilika ...

Facebook