Windows se vraća u 90-te

Iako ima dosta problema, i ne radi uvek kako treba, Windows 10 je veliki skok u odnosu na starije Microsoft-ove operativne sisteme Windows 95 i 98. Ako ste se ikada zapitali kako bi Windows 10 izgledao da je napravljen u prošlom veku, imaćete priliku da vidite u novom Windows 10- 1990s Edition.

Koncept je predstavio YouTube kreator Kamer Kaan Avdan, koji se ranije bavio i verzijama Windows XP, Windows 95 i Windows 7, a razlika je u tome što je prethodno starijim verzijama operativnog sistema davao modernije odluke, da bi sada učinio suprotno, te je poslednju verziju Windows-a vratio u devedesete godine prošlog veka. Tako Start menu u okviru Windows 10 1990s Edition još uvek ima slična polja, ali sa ikonicama iz verzije 95/98, koje su za programe, ne aplikacije, te opcije poput MS-DOS Prompt, Minesweeper, Paint i Control Panel.

U izradi videa korišćeni su VHS filteri, Edge je prikazan kako Yahoo pokreće modernom brzinom, Calculator i WordPad imaju one zaboravljene nijanse sive, nema Cortana-e, ali je Clippy tu da preuzme njena zaduženja. Jer kome treba Cortana kad je tu Clippy

 

x

Takođe pogledajte

Parta, UPOZORAVAMO JAVNOST, A SADA IMA MRTVIH Vatra buknula na njivi! Pao je kao pokošen! Hitna stigla, ali mu nije bilo spasa!

Muškarac S. M. (75) iz sela Parta, nadomak Vršca je preminuo na njivi, pokušavajući da ...

Facebook