Stefan Mihajlovski gost Grand produkcije: O odlasku kod psihijatra, knjizi Kije Kockar, promiskuitetu i mladima danas

Tokom gostovanja na Grand televiziji, Stefan Mihajlovski, pisac knjige ‘’Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti’, priznao je da su ga često osuđivali zbog odlaska kod psihijatra.

‘’Objavim da idem na psihoterapiju da bih ukazao ljudima da to nije sramota, da ih ohrabrim da pomognu sebi, a naiđem na veliku osudu. Ljude bole stomak i glava samo na nervnoj bazi. Savet o ovome može da deli bilo ko, ali kada je u pitanju davanje saveta to može isključivo stručno lice. Danas se zbog odlaska na vreme kod psihijatra osećam fantastično’’, rekao je Mihajlovski.

Zbog provokativne kolumne ‘’Seks dejt aplikacije jedne Devijacije’’ koja je već prvim tekstom prevazišla očekivanja, Stefan je objasnio da nema ništa protiv promiskuitetog ponašanja, ukoliko je oprezno i ukoliko to nekome predstavlja slobodu, ali da je smatra kako čestom promenom uglavnom dobijamo ‘’otpad’’ i nešto što nema čvrstu bazu za napredak.

Napomenuto je da je oštro protiv mišljenja da mladi ne vrede, kao i da smatra da se zbog pojave Interneta čita nikada više, te pisana reč nikako nije izgubila na značaju.

Aktuelan naslov ovogodišnjeg Sajma knjiga bio je ‘’Moj potpis’’ pobednice rijaliti šou programa Kristine Kockar. Na pitanje da li mu smeta ovaj naslov, Stefan je odgovorio: ‘’Svako ima pravo da objavi knjigu, ovo je veoma slobodno tržište. Pitanje je da li ćemo određenu osobu zvati nekim ko piše, piscem ili književnikom. To su različite ‘’titule’’. Ima i onih koji samo potpisuju, bez da prethodno napišu, kao što smo nekada imali ekspanziju ‘’pevača’’ i ‘’pevačica’’ koji su se popularno nazivali ‘’otvarači usta’’. Ne mogu imati nešto protiv naslova koji nisam pročitao, to bi bila predrasuda. Svako ima razlog zašto novac ostavlja upravo na tom mestu, kao što sam ga ja ostavio na štandu izdavačke kuće Štrik koja ima naslove prema mom ukusu. Više puta sam rekao za sebe, tako da ću sada reći isto i na ovu temu – fokusirajte se na uspeh svog, a ne na omalovažavanje tuđeg rada’’, dodao je Mihajlovski za našu ekipu.

 

x

Takođe pogledajte

MK Fintel Wind kod Vršca otvara svoj treći i najveći vetropark u Srbiji „KOŠAVA 1“

SVEČANO OTVARANJE NAJVEĆEG VETROPARKA KOMPANIJE MK FINTEL WIND MK Fintel Wind, zajednička kompanija italijanske Fintel ...

Facebook