Tri nagrade za “Korešpodenciju” na međunarodnom festivalu u Vršcu (FOTO) (VIDEO)

Anica Dobra je proglašena za najbolju glumicu festivala, Branislav Lečić je dobio nagradu za najboljeg glumca, a sama predstava je po oceni publike proglašena najboljom, sa ocenom 4,66

Zvezdara teatar, Korešpodencija
Foto: Promo/ Nikola Vukelić

Predstava “Korešpodencija”, Borislava Pekića i Borislava Mihajlovića Mihiza u režiji Gorčina Stojanovića, dobila je tri priznanja na upravo završenom Međunarodnom pozorišnom festivalu “Vršačka pozorišna jesen”.

Anica Dobra je proglašena za najbolju glumicu festivala, Branislav Lečić je dobio nagradu za najboljeg glumca, a sama predstava je po oceni publike proglašena najboljom, sa ocenom 4,66!

Anica je ovo priznanje dobila za lik Milice Njegovan, koji tumači u predstavi “Korešpodencija”, a čija premijera je u Zvezdara teatru izvedena 1. februara.

Foto: Promo/ Nikola Vukelić

U obrazloženju žirija stoji da je Dobra “veoma biranim sredstvima i sa merom izgradila ulogu majke, ćerke, supruge i žene koja pokušava da živi u skladu sa svetom i sopstvenim interesima. Ona je komičnim i veoma tananim sredstvima odigrala Milicu, a posebno važno i pored velikog prostora za drugačiji pristup ostala je verna rediteljskom konceptu predstave.”

Branislavu Lečiću za ulogu Simeona Njegovana Lupusa u predstavi “Korešpodencija”, žiri u sastavu glumica Jelica Sretenović, glumac Mihajlo Nestorović i reditelj Andrej Nosov, dodelio je priznanje za najboljeg glumca.

Foto: Promo/ Nikola Vukelić

Prema oceni žirija “u vrsnoj predstavi Korešpodencija Lečić je uspeo da sjajnim glumačkim sredstvima kreira i odigra vrhunsku ulogu Simeona Njegovana – Lupusa. U modernom rediteljskom konceptu Lečić je izgradio i duhovito i potresno, a veoma precizno i svojstveno odigrao maestralni karakter iz ovog komada.”

Foto: Promo/ Nikola Vukelić

Najvišom ocenom 4,66 publika je na tradicionalnoj 26. Vršačkoj pozorišnoj jeseni nagradila “Korešpodenciju”! Pored Anice Dobre i Branislava Lečića, sjajnu ekipu predstave čine i: Slavko Štimac, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidković.

Foto: Promo/ Nikola Vukelić

Korešpodencija koja je osvojila više od 10 nagrada na festivalima u zemlji i regionu, je na repertoaru u Zvezdara teatru 10, 12, 24. i 29. novembra, dok će se 5. novembra “korešpodenti” predstaviti publici u Užicu na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu.

Izvor Telegraf

 

 

 

x

Takođe pogledajte

Novi direktor Drugog Oktobra Vršac, Jovan Knežević

Diplomirani pravnik Jovan Knežević, aktuelni načelnik uprave Grada Vršca uskoro bi mogao biti imenovan za ...

Facebook