Vršac, prezentacija prvog savremenog plastenika u okviru realizacije projekta AGRINNO u Novom Sadu

U sredu 24. oktobra 2018. godine, predstavnici Poljoprivredne škole ,,Vršac,, i AGRINNO udruženja ,,Banat,, na čelu sa direktorom škole Srđanom Kliska, prisustvovali su prezentaciji prvog od ukupno četiri savremena plastenika nabavljenim u sklopu realizacije projekta AGRINNO, koji se finansira iz Interreg – IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija, na oglednom polju Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu.

Ovom prilikom skupu su se obratili Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, koji je istakao značaj usvajanja novih znanja i veština u poljoprivredi i najavio pomoć najpre mladim poljoprivrednicima, projekt menadžer Predrag Jajić je posebno istakao značaj ovakvih projekata u edukaciji ali i približavanju naroda i usvajanju evropskih vrednosti.

Govornici su bili i predstavnik instituta za Ratarstvo i Povrtarstvo Janko Červenski, predstavnici Fonda za evropske poslove i budući predavači na projektu.

Pored predstavnika iz Vršca, prisustvovali su i predstavnici Poljoprivredne škole iz Rume i Futoga kao i pripadajućih AGRINNO udruženja i predstavnici Čongradske županije iz Madjarske. Skup je okupio preko sto učesnika i prevazišao je očekivanja domaćina.

x

Takođe pogledajte

Parta, UPOZORAVAMO JAVNOST, A SADA IMA MRTVIH Vatra buknula na njivi! Pao je kao pokošen! Hitna stigla, ali mu nije bilo spasa!

Muškarac S. M. (75) iz sela Parta, nadomak Vršca je preminuo na njivi, pokušavajući da ...

Facebook