Vršac P.A.B. Company, “Promenada” dobila dozvolu za ispumpavanje vode do 30. novembra

JKP “Vodovod i kanalizacija” dao je investitoru tržnog centra “Promenada” saglasnost za privremeno ispuštanje podzemnih voda u kanalizaciju do 30. novembra.

Odobrenje je dato nakon zahteva izvođača radova, preduzeća P.A.B. Company iz Vršca, koji je podnet zbog, kako su naveli, “lokalnih intervencija na temeljnoj ploči”. Prethodno je Vodovod to zabranio, jer je investitoru istekla privremena dozvola.

– Trenutno radimo na lokalnim intervencijama na temeljnoj ploči, a ti radovi iziskuju spuštanje nivoa podzemnih voda. Ispuštanje podzemnih voda u kanalizaciju biće po potrebi, a maksimalan broj bunara je četiri – navodi se u zahtevu kojim je zatražena dozvola, u koji je agencija Beta imala uvid.

Oko izgradnje “Promenade”, koja bi prema najavama trebalo da bude otvorena 15. novembra, pojavile su se brojne kontroverze, upravo zbog ispuštanja podzemnih voda u kanalizacioni sistem grada.

Prvo je Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja učestvuje u gradskoj vlasti, saopštila da postoji opasnost da se, ispuštanjem 60 litara vode u sekundi u kanalizaciju, ošteti kanalizacioni sistem grada, da se ugrozi deo izvorišta pijaće vode, a na duži rok i okolina tržnog centra. Potom su se oglasile i opozicione političke partije i nekoliko nevladinih organizacija.

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da je na gradilište poslao inspekciju i da se traži rešenje, ali do sada nije saopšteno šta je rezultat toga.

Za to vreme mediji su otkrili da je izvođač radova, kako bi uštedeo novac, uložio u jeftiniji projekat temelja i zaštite od podzemnih voda koji nisu odgovarajući za ovaj deo Novog Sada.

Izvor 021

 

 

x

Takođe pogledajte

Parta, UPOZORAVAMO JAVNOST, A SADA IMA MRTVIH Vatra buknula na njivi! Pao je kao pokošen! Hitna stigla, ali mu nije bilo spasa!

Muškarac S. M. (75) iz sela Parta, nadomak Vršca je preminuo na njivi, pokušavajući da ...

Facebook