U Vršcu održan drugi po redu Sajam zapošljavanja

U Velikoj Sali Hotela Srbija u Vršcu, danas jeodržan drugi ovogodišnji Sajam zapošljavanja koji je organizovala vršačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje. Ukupno se predstavila 41 firma, sa potrebom za zapošljavanje 277 lica, a šansu da pronađu posao imali su stanovnici Vršca,Plandišta i Bele Crkve.

Nezaposlena lica ali i osobe koje imaju potrebu za promenom posla, imali su još jednu priliku da se na najbolji način predstave poslodavcima i pokušaju da promene svoj status. Kao i obično među njima je bilo onih koji već duže vreme traže posao ali i onih koji to čine po prvi put.

Osim za nezaposlene sajmovi su dobra prilika za firme i preduzeća da na jednom mestu nađu radnike odgovarajućih kvalifikacija.

“Širimo proizvodnju i imamo potrebu za još dvadesetak radnika ove godine, a nadamo se da ćemo na ovom sajmu uspeti da pronađemo sve radnike koji su nam potrebni.“ rekla je Bojana Bosankić, Industrija mesa Plandište.

Da sajmovi zaista imaju dobre efekte potrvđuju i podaci vršačke filijale NSZ.

“Do sada smo imali dobre efekte sajma. Prošlog sajma imali smo u ponudi 234 radnih mesta,a od toga u narednih šest meseci od sajma zaposlilo se 333 lica.“ istakla je Nataša Vulić, direktorka NSZ filijala Vršac.

Na evidenciji je trenutno 7944 lica, od čega u Vršcu 4044, u Beloj Crkvi 2782, i u Plandištu 1118, što je znatno manje u odnosu na predhodne godine, a doprinos njegovom smanjenju na svojoj teritoriji pruža i grad Vršac, sredstvima opredeljenim Lokalnim akcionim planom zapošljavanja.

“Četiri su glavna segmenta na koja se naš lokalni akcioni plan zapošljavanja usmerio.To su prvenstveno lica iz kategorije teže zapošljivih, dajemo subvencije za samozapošljavanje, kategorije teže zapošljivih lica za program stručne prakse i za program javnih radova.“ istakla je Tatjana Nikolić, članica gradskog veća Vršca

I pored svih ovih mera, potražnja za novim radnim mestima i promenom starog i dalje je velika, pa se za jedno radno mesto u proseku prijavljuje po deset lica.

Izvor RTV

 

 

 

x

Takođe pogledajte

Parta, UPOZORAVAMO JAVNOST, A SADA IMA MRTVIH Vatra buknula na njivi! Pao je kao pokošen! Hitna stigla, ali mu nije bilo spasa!

Muškarac S. M. (75) iz sela Parta, nadomak Vršca je preminuo na njivi, pokušavajući da ...

Facebook