Veliki uspeh Izbišta

Izuzetnim igrama tokom takmičenja Južnobanatske lige ŠSV za 2018. godinu ekipa šahovskog kluba Izbište ostvarila je konačnu pobedu i stekla pravo da se po prvi put u istoriji kluba nađe u višem rangu  – Banatskoj ligi jug za 2019. godinu.

Koliko je ekipa Izbišta kvalitetno odigrala ovo takmičenje i koliko je bila nadmoćna nad konkurentskim ekipama najbolje se može videti po tome što je tokom celog takmičenja od odigranih 12 kola i ukupno 72 partije izgubili samo dve a pobedili 40 i pri tome nisu izgubili ni jedan bod već su sve mečeve rešili u svoju korist! Najbliži pratioci – ekipa Borca iz Starčeva zaostala je za šest bodova jer je izgubila čak dva meča od čega je jedan direktan susret sa ekipom Izbišta koja ih je savladala izuzetno visokim rezultatom od 5,5:0,5.

Sve čestitke ekipi Izbišta i želimo im puno sreće i uspeha u takmičenjima Banatske lige jug za 2019. godinu gde će se takmičiti sa klubovima iz okruženja Ritiševom, Plandištem, Alibunarom… Tu će naravno imati daleko teži posao i biće to pravi test za ovu izuzetnu ekipu.

U prilogu dajemo konačnu tabelu Južnobanatske lige ŠSV za 2018. godinu i postignute pojedinačne rezultate članova pobedničke ekipe Izbišta tokom ovog nedavno završenog takmičenja.

Juznobanatska liga 2018Pojed juznobanatska 2018

 

x

Takođe pogledajte

Vršac, RONALD ZELIGER: Opredeljenost nemačkih kompanija za Srbiju nepromenjena

Proces deglobalizacije u pojedinim sektorima, kojem je posebno doprinela kriza izazvana korona virusom, može biti ...

Facebook