Cena gasa za građane Vršca nepromenjena

Grejna sezona počinje 15. oktobra, a iz vršačkog JKP “Drugi oktobar” stižu lepe vesti. Uz modernizovanu tehnologiju grejanja i samim tim kvalitenije grejanje cena ovog energenta se neće povećavati najavio je direktor JKP” Drugi oktobar “Nebojša Perić.

Toplotnim probama koje su obavljene prethodne nedelje najavljen je početak grejne sezone koja će početi na vreme, odnosno 15. oktobra. Iako je nabavna cena gasa od januara 2017. porasla za čak 45 odsto čime su se stekli uslovi za njeno povećanje, prema rečima direktora JKP “Drugi oktobar” cena gasa za građane Vršca ostaće nepromenjena.

“Mi smo doneli odluku da za predstojeću grejnu sezonu ne menjamo, odnosno da ne povećavamo cenu grejanja za one korisnike koji se greju preko toplane, kao ni za one korisnike koji se greju na gas. Prilikom donošenja ovakve odluke imali smo u vidu činjenicu da će ona uticati u jednoj izvesnoj meri na nešto niži poslovni rezultat, odnosno profitabilnost preduzeća, ali smo ipak veći značaj dali kompletnoj finasijskoj situaciji sugrađana”, rekao je Perić.

U cilju što boljeg i kvalitetnijeg grejanja, nakon više decenija i sopstvenim sredstvima, krenulo se i sa nabavkom novih kotlova i najmodernih podstanica koje sadrže opremu za daljinsko očitavanje i kontrolu toplotne energije.

Mi sad imamo toplotne pumpe koje rade 24 sata, a sa ovom opremom imamo mogućnost da regulišemo režim rada što će na kraju značiti i manju potrošnju a samim tim i niže račune za građane, rekao je Perić.

Prema njegovim rečima plan i ideja za naredni period jeste modernizacija svih 40 podstanica čime će građani Vršca koji se greju na toplanama imati najkvalitetniju i najsavremeniju tehnologiju grejanja.

Pogledajte video

Izvor RTV

 

 

x

Takođe pogledajte

Vršac, RONALD ZELIGER: Opredeljenost nemačkih kompanija za Srbiju nepromenjena

Proces deglobalizacije u pojedinim sektorima, kojem je posebno doprinela kriza izazvana korona virusom, može biti ...

Facebook