Novo mesto za igru u Vršcu

U Guduričkom naselju, na pet kilometara od centra Vršca izgrađeno je dečje igralište. Umesto na ulici, pored magistralnog puta, deca slobodno vreme sada provode na bezbednom mestu za igru.

Dečija igrališta predstavljaju važan deo u odrastanju svakog deteta. To je mesto za zabavu, igru ali i ravijanje motoričkih veština, socijalizaciju, druženje.

Mališani na Guduričkom naselju u Vršcu konačno su dobili svoj kutak, gde bezbedno mogu da provode slobodno vreme

Deci je ovo falilo zbog zabave, a roditeljima iz praktičnih razloga, jer su do sada decu automobilima morali da odvoze u delove grada koja imaju igrališta.

“Nalazimo se na nekoj mini magistrali jako frekventno i jako opasno da se deca igraju tu pored puta, tako da je ovo prava blagodet i za njih i za nas”, kaže jedan od roditelja.

Stanovnici Guduričkog naselja igralište su dobili zahvaljujući loklanom komunalnom preduzeću, koje je osim inicijative obezbedilo i finansije.

“Izgradnja ovakvih igrališta ne predstavlja trošak, nego svojevrsno ulaganje u budućnost, a meni je još draže jer smo sve ovo isfinansirali sopstvenim sredstvima i to od ušteda u poslovanju u proteklih godinu ipo dana”, navodi Nebojša Perić, direktor JKP “2. oktobar”.

Osim ovog, Javno komunalno preduzeće u poslednjih godinu dana iz sopstvenih sredstava finansiralo je izgradnju deset dečjih igrališta u delovima Vršca u kojima ih do sada nije bilo.

Sva igrališta ispunjavaju zakonsku regulativu novog pravilnika, a to znači da su sprave sertifikovane i standardizovane, igrališta ograđena, a podloga urađena od mekog tartana.

Izvor RTV

 

x

Takođe pogledajte

Počinje velika akcija sadnje drveća u Vršcu

Grad Vršac počinje veliku akciju sadnje drveća “Posadi drvo, negujmo ga zajedno”. Ukoliko želite da ...

Facebook