POČETAK IMPLEMENTACIJE IPA PROJEKTA SRBIJA-MAĐARSKA, u Vršcu

POČETAK IMPLEMENTACIJE IPA PROJEKTA SRB.-MAĐ. – “Inovacija poljoprivrede za obezbeđivanje rasta i zapošljavanja u prekograničnom regionu – Agrinno”

Juče, 01.10.2018. godine u Klubu poslanika Skupštine AP Vojvodine održan je prvi radni sastanak predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, Kancelarije za evropske integracije, Fonda Evropski poslovi, Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, i Poljoprivrednih škola iz Vršca, Futoga i Rume, vezan za implemntaciju projekta pod nazivom “Inovacija poljoprivrede za obezbeđivanje rasta i zapošljavanja u prekograničnom regionu – Agrinno”.
Na sastanku iz Poljoprivredne škole ,,Vršac,, prisustvovali su Srđan Kliska, direktor škole i Ivan Stanić, nastavnik voćarstva i vinogradarstva i predsednik AGRINNO udruženja iz Vršca.
Sastanak je imao za cilj dogovor oko preuzimanja opreme u vidu ,,pametnog plastenika,, i računarske opreme za kontrolu parametara u plasteniku, sadržaja i tempa seminara iz plasteničarske proizvodnje i drugih tema vezanih za projekat.
Prvi seminari u Poljoprivrednoj školi ,,Vršac,, počeće novembra 2018. godine i trajaće do aprila 2019. godine. Seminare će držati eminentni i u Svetu priznati stručnjaci Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu. Seminare će pratiti i praktična primena u savremenim pametnim plastenicima koji će biti postavljeni u sve tri škole Vojvodine, pri kojima su osnovana AGRINNO udrženja.
Teme seminara biće šarolike i zanimljive i obuhvataće teme poput: značaja kvaliteta zemljišta za povrtarske kulture, štetnih i korisnih insekata, plodoreda, tipova zaštićenog prostora, preventivnim merama zaštite biljaka, sortimentom, gajenjem i čuvanjem povrća.
Ovim putem želimo da pozovemo i sve zainteresovane građane a koji još uvek nisu članovi AGRINNO udruženja, da se prijave u Poljoprivrednoj školi ,,Vršac,, za slušanje ovih seminara koji će biti potpuno besplatni i obuhvataće praktične radove u savremenim plastenicima.
Broj polaznika biće ograničen, a najzainteresovaniji imaće priliku da u okviru projekta, potpuno besplatno, otputuju na dodatne seminare i praktičnu obuku u Mađarsku.

x

Takođe pogledajte

Prvenstvo Srbije za mlađe pionire

U Kruševcu je ovog vikenda organizovano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire(U14), gde su nastupili takmičari ...

Facebook