Poslednje kolo donelo velika uzbuđenja a u play off plasirale su se prema očekivanju ekipe Banatskog Novog sela i Vršačka ekipa „Bora Kostić“ dok ligu napušta ekipa Banatskog Karlovca

Poslednje kolo je donelo velika uzbuđenja jer su se susrele prve dve ekipe iz vrha gde je B.N Selo imalo obeezbeđen plasman u play off bez obzira na rezultat u zadnjem kolu ali je samo bilo pitanje sa koje pozicije  – prve ili druge. Vrščani su imali teži posao jer im je samo pobeda donosila prolaz u play off sa prve pozicije a nerešen rezultat sa druge dok bi u slučaju poraza praktično mogli da izgube prolazak u play off. nakon velike borbe u ovom meču i pobede B.N.Sela izgledalo je da su se vrščani oprostili od daljeg takmičenja ali je iznenađenje i radost vrščanima donela ekipa Bele Crkve koja je u meču sa trećeplasiranom Kovačicom koja se svakako mogla smatrati velikim favoritom izborila pobedu i tako spasla sebe ispadanja a vršanima donela i pored neugodnog poraza u ovom zadnjem kolu radost prolaska u play off.

U borbi za opstanak u Plandištu je ishodovan veoma visok i pomalo neverovatan rezultat od čak 5,5:0,5 i Alibunar je tom visokom pobedom u zadnjem kolu obezbedio opstanak  a iz lige ispada Banatski Karlovac.

Možda bi ovaj meč mogao da bude interesantan i takmičarskim komisijama ŠSV.   Jer, do ovog kola Alibunar nikoga nije pobedio uopšte a kamoli ovako visokim rezultatom a Plandište do ovog kola nije izgubilo sa manje od 2,5 osvojenih poena. Ali šah je igra a u igri je sve moguće, izgleda.

Meč u Vršcu protekao je u uzbudljivoj i napetoj borbi uz maksimalno koretkan odnos igrača i sudija i komesar lige Zoran Stanimirović nije imao mnogo posla.

Meč je u ranoj fazi učinio zanimljivim i veoma neizvesnim omladinac B.N.Sela Milanović Marko koji je sjajno odigrao otvaranje i zahvatio veliku prednost, osvojio kvalitet i sjajni omladinac vrščana mk Nikola Milić koji je do ovog kola sve partije dobio i nije znao za poraz morao je da se preda. Istovremeno je na tabli do omladinaca kapiten vrščana mk Mitrovanov rano zahvatio inicijativu i osvojio jednog pešaka i pokvario rokadu crnom mk Živku Đorđu najavljujući da bi tu trebalo da dođe do izjednačenja rezultata. Međutim, Živku se uporno i dobro branio a Mitrovanov propustio neke bolje nastavke koji bi doveli do brze realizacije i ova se partija rasplinula u remi na kraju. Na prvoj tabli mk Milanović je iz otvaranja žrtvovao pešaka za aktinu igru figura i igrao dobro pa se pred rasplet pozicija potpuno izjednačila kada je uspeo da vrati tog pešaka ali uz promenu dama i odričući se pretnji. Tako je i na prvoj tabli usledio remi a ponuđeni remi na četvrtoj tabli od strane mk Živković Milana je mk Zorić odbio, da bi kasnije i ta partija posle velike borbe ipak bila završena remijem.  Na preostale dve table vrščanima pozicije nisu obećavale mnogo – mk Grujić je rano iz otvaranja izgubio prednost, zatim pešaka i na kraju još jednog pa se morao pomiriti da spasa nema. U preostaloj poslednjoj partiji u kojoj vrščani kako god da se ta partija završi više nisu mogli da nađu spas meča, mk Petrović Lazar je u komplikovanoj poziciji uspešno sprečio oštar napad koji je pokrenuo beli mk Lazar Vasić, došlo je do redukcije figura čime su šanse za napad a kada je nastala potpuno ravnopravna završnica u kojoj su i jedna i druga strana imali po nekoliko pešaka, po topa i lovca, mk Vasić je u želji da dobije podcenio kontrašanse mk Petrovića i on je dobio ovu partiju za konačnih 3,5:2,5.

Vrščani su sportski čestitali gostima iz B.N. Sela koji su ovog puta bili uspešniji i već su mislili da se njihov ulazak u play off ove godine neće ostvariti kada je stigla vest da je Bela Crkva pobedila Kovačicu i tako je ŠK Bora Kostić Vršac zadržao drugu poziciju koja ga vodi u play off gde će igrati sa prvoplasiranom ekipom iz Banatske lige sever a to je ekipa “Rusanda” iz Melenaca. “Bora Kostić” iz Vršca je u ovom meču gostujuća ekipa.

“Bora Ivkov” iz Banatskog Novog Sela kao pobednik Banatske lige jug igra protiv drugoplasirane ekipe iz grupe Banatska liga sever a to je ekipa “Mladost” iz Novog Despotovca. Ekipa domaćin je u ovom kolu “Bora Ivkov” iz Banatskog Novog Sela.

Konačna tabela Banatske lige jug :

Tabela posle 9 kola Banatska liga jug 2018

Konačna tabela Banatske lige sever:

Tabela posle 9 kola Banatska liga sever 2018

Očekuju nas zanimljive borbe u sledeća dva kola play offa. Uživajmo!

 

x

Takođe pogledajte

Korona

Vršac: broj inficiranih za 24 časa (13. Januar 2021.)

Prema poslednjim podacima na današnji dan beleže se novih 74 (9 PCR i 65 Ag) ...

Facebook