Uklonjene tri divlje deponije u okolini Vršca

Grad Vršac i Javno-komunalno preduzeće „Drugi oktobar” nastavili su aktivnosti na uklanjanju divljih deponija koje se nalaze na rubovima sela vršačke opštine. Prošle nedelje očišćene su tri divlje deponije.

U Ritiševu je očišćena ona koja se nalazila na zemljištu namenjenom za pašnjak, u Jablanici takođe, uklonjeno je smetlište na pašnjaku, a druga skoro u samom centru sela. Meštani Ritiševa često su se žalili na deponiju sa koje se širio neprijatan miris, a količine otpada bile su toliko velike da su sprečavale zemljoradnike da prođu mehanizacijom do svojih njiva.

Divlja deponija u samom centru sela Jablanica nalazila se na nepristupačnom terenu, pa je samo zahvaljujući velikoj upornosti radnika JKP „ Drugi oktobar” sav otpad sa nje ipak očišćen i prebačen na gradsku deponiju.

Grad i JKP ponovo su apelovali na sve stanovnike seoskih naselja da kabasti komunalni otpad odvoze na gradsku deponiju, a kućni prikupe i otpreme ga u terminima predviđenim za odvoženje na gradsku deponiju. To je, kako su ocenili, jedini način da divlje deponije ne nastanu ponovo i da se čuva životna sredina.

Izvor Dnevnik

 

x

Takođe pogledajte

Nestanak struje u Vršcu i okolinini 18, 19 i 20 novembra

Janova Ponedeljak 18. novembar Deo vikend naselja Janova prema Vršcu. 9:00-12:00 U slučaju vremenskih neprilika ...

Facebook