Vršac: GOVORILI SU DA IMA STOMAČNI VIRUS ILI DA JE POJEO NEŠTO POKVARENO! Ognjena (8) je sepsa ubila za 2 nedelje, a lekari ga uporno vraćali kući

Stravično! Dete sam nekoliko puta vodila kod lekara u Vršcu i rečeno mi je da ima stomačni virus ili je pojeo nešto pokvareno. U roku od dve nedelje Ognjen je umro, najverovatnije od pucanja slepog creva i sepse, priča majka dečaka Verica Paunović

Prve simptome bolesti, povraćanje i dijareju, osmogodišnji Ognjen Paunović iz sela Zagajica kod Vršca dobio je sredinom avgusta, a posle nepune dve nedelje, 28. avgusta, nesrećni dečak je preminuo u Opštoj bolnici u Vršcu, verovatno od sepse zbog pucanja slepog creva!

Majka Verica Paunović je dečaka odvela u Dom zdravlja u Vršcu 17. avgusta, ali su poslati kući.

Strašni bolovi

– Dete mi je povraćalo i imalo je proliv. Bilo mu je mnogo teško. Nekoliko puta sam ga vodila kod lekara i rečeno mi je da je stomačni virus ili da je pojeo nešto pokvareno. Trpeo je jake bolove, ali nas nisu poslali u laboratoriju i nismo radili krvnu sliku. Pošto je i dalje bio mnogo slab i sve teže je podnosio bol, išli smo i u Hitnu i kod hirurga, ali nas niko nije zadržao u bolnici, već smo se vratili kući – priča za Kurir majka Verica.

 

Prvu analizu krvi uradili su dan pred smrt, 27. avgusta.
Hitna operacija

– Pošto mu je stanje bilo sve gore, opet sam ga odvela lekaru. Tada smo prvi put poslati u laboratoriju da se detetu izvadi krv. Rezultati su bili katastrofalni, pokazivali su infekciju! Hitno smo poslati na hirurgiju, gde su mi rekli: “Detetu je nadut stomak, morate da ga ostavite, hitno mora da se operiše zbog slepog creva.” Celu noć sam provela uz njega. Operisan je, ali je, izgleda, imao sepsu i umro je tu, na intenzivnoj nezi. Ja sam kidala čaršave, nisam htela da ga pustim da mi ode. Svi su plakali. Sada bih najviše volela da mi pukne srce da i ja umrem – kroz suze priča majka Verica.

Nesrećni dečak je sahranjen 30. avgusta u Zagajici.

 

Zbog ove stravične tragedije zdravstvena inspekcija je izvršila nadzor kako bi se ustanovilo da li je bilo propusta u radu lekara i zašto dete nije odmah upućeno na laboratorijsko ispitivanje krvi.

– Ja želim pravdu za mog Ognjena. Ni u koga ne upirem prstom, nikoga ne optužujem. Samo želim da se ispita tok njegovog lečenja i da inspekcija utvrdi činjenice – kaže Verica.

 

Brat blizanac ne može da preboli Ognjena

Ognjenova iznenadna smrt je celu porodicu Paunović zavila u crno. Njegov brat blizanac Luka (8) ne može da se pomiri s tim da Ognjena više nema. Za njim tuguju i sestrica Anja (3) i najmlađi brat Andrej (2).
– Strahovito nam je teško. Deca pate. Ja ne mogu da prihvatim stvarnost, čim oči otvorim, ja njega oplakujem. To je tuga od koje se umire. Strašno mi je, plačem i kukam, dozivam ga, a ne mogu da ga povratim. Imam još troje dece, ali on mi fali… – plačući govori majka Verica Paunović.

 

Ministarstvo zdravlja: Inspekcija vrši kontrolu

Iz Opšte bolnice Vršac kažu za Kurir da ispitivanje u vezi s lečenjem Ognjena Paunovića obavljaju nadležni organi. I u Ministarstvu zdravlja nam je rečeno da je inspekcija zakazala dalje postupanje u vezi sa ovim slučajem.
– Direktori Opšte bolnice i Doma zdravlja u Vršcu sproveli su unutrašnju kontrolu kvaliteta stručnog rada u tim ustanovama. Zdravstvena inspekcija iz Novog Sada zakazala je dalje postupanje i preduzeće sve radnje iz svoje nadležnosti – kažu u ministarstvu. Iz Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Doma zdravlja u Vršcu nismo dobili odgovore do zaključenja broja.

 

x

Takođe pogledajte

POZIV ZA 34. JESENJI USPON NA GUDURIČKI VRH

Već 34 godine naše društvo organizuje tradicionalnu akciju uspon na najviši vrh Vojvodine, Gudurički vrh, ...

Facebook