Uskoro treći vetropark Fintel Energije u Srbiji u Vršcu

Kompanija Fintel Energija uspešno sprovodi radove na izgradnji prve faze “Košave”- trećeg vetroparka, koji predstavlja jednu od najvećih investicija do sada u oblasti obnovljivih izvora energije u Srbiji. Pored prva dva vetroparka “Kula”, u blizini Kule i vetroparka “La Piccolina” u blizini Vršca, koje je kompanija otvorila, radovi na izgradnji trećeg vetroparka se odvijaju po planu. Trenutno se privode kraju radovi na izgradnji dva dalekovoda kao i trafostanice i priključno-razvodnog postrojenja, a uporedno se rade temelji za postavljanje vetroturbina. Vrednost do sada izvedenih radova premašuje 20 miliona evra.

„Kompanija Fintel Energija je posvećena daljim investicijama i ulaganjima u obnovljive izvore energije u Srbiji u nameri da se potencijal koji ova zemlja ima što više iskoristi. Uz stručnost i iskustvo lokalnih firmi i domaćih radnika koje angažujemo, zadovoljan sam kako radovi napreduju i očekujem da radove obavimo u predviđenom roku“, izjavio je Tiziano Giovannetti, izvršni direktor kompanije Fintel Energija.

Prva faza vetroparka Košava sastojaće se od 20 vetrogeneratora, ukupne instalisane snage 69 MW i proizvodiće električnu energiju dovoljno da zadovolji potrebe  45 hiljada domaćinstava. Fintel Energija će u izgradnju ovih 20 vetrogeneratora uložiti 120 miliona evra, a završetak će radova se očekuje u toku 2019. godine. U ovoj fazi investicije angažovano je preko 100 ljudi.

Pored povećanja ukupnog energetskog kapaciteta u Banatu, Vojvodini i Podunavlju, kompanija Fintel Energija ima u planu dodatne investicije u vetroenergiju u Srbiji i regionu. Realizacijom ovog i drugih projekata koji se nalaze u razvoju, kompanija Fintel Energija će dodatno učvrstiti lidersku poziciju u proizvodnji zelene energije.

 

x

Takođe pogledajte

U Vršcu duvalo 110 km/h: Orkanski udar vetra može da obori čoveka, meteorolog progovorio o opasnosti

Na jugu Banata, pre svega u Vršcu, danas su zabaleženi orkanski udari vetra brzine od ...

Facebook