Osmeh Otaševića sijao do Vršca

Nagradna igra povodom 25. rođendana “Vesti” odavno je prošla. Dobitnicima su nagrade dodelili saradnici “Vesti” lično ili su im na drugi način dostavljene, mislili smo.

Međutim, šest meseci kasnije bračni par Otašević, Ljeposava i Zdravko iz Majnca, osvajači dve Turingove povratne karte za destinacije Nemačka – zemlje Balkana ili Engleska, još nisu mogli da se raduju kao dobitnici. Tragom njihovog poziva, kompletna redakcija “Vesti” iz Bad Filbela je krenula u potragu za nestalom nagradom. Zahvaljujući, pre svega, našoj direktorki, problem je rešen i samo dva dana kasnije reporter “Vesti” je bio na vratima zgrade u mirnom delu Majnca sa novim kartama firme Turing iz Frankfurta.

Širok osmeh i radost u očima vremešnog para Otašević, koji su već zaokružili osmu deceniju života, bili su uočljivi istog trenutka kad se nagrada našla u njihovim rukama.

– Nije u pitanju vrednost nagrade, nego radost da smo nešto dobili od naših “Vesti” koje čitamo svaki dan – kaže Ljeposava, koja je odmah rekla da je svi zovu Lepa, što je njen krepki suprug Zdravko potvrdio.

– Rođeni smo u mestu Rudo u BiH. Uzeli smo se i došli u Nemačku. Bilo je to tačno pre 50 godina. Sada imamo kuću u Vršcu. Imamo sina Zorana, unuku Stivi i unuka Denija i čekamo da nas praunuci obraduju – priča nam Lepa.

– Ove autobuske karte će nam dobro doći jer smo planirali na jesen da idemo u Vršac, kaže nam Zdravko i nastavlja:

– Rado putujemo i ne osećamo naše godine. Tek kad su nedavno počeli da nam ustupaju mesta u gradskom prevozu, shvatili smo da smo već ušli u neke godine – kaže Zdravko kroz smeh donoseći nam pravu domaću kafu.

Dobro zdravlje stiže iz bašte

Lepa i Zdravko žive u prostranom i lepo uređenom stanu, oboje su u svakom trenutku spremni za šalu i smeh. Dobro zdravlje ih služi, ponajviše zato što imaju baštu koja ih svakodnevno zaokuplja i zato što se zdravo hrane.

Izvor Vestionline

 

x

Takođe pogledajte

Prvenstvo Srbije za mlađe pionire

U Kruševcu je ovog vikenda organizovano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire(U14), gde su nastupili takmičari ...

Facebook